Türkiye'de tek model tek örnek

 AK Parti Siyaset Akademisi'nin bu haftaki konuğu Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın oldu. Zorlu Grand Hotel'de Siyaset Akademisi'ne devam eden partililere “Deneyim Paylaşımı” adı altında çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aydın, 300 bin nüfuslu Sivas

Türkiye'de tek model tek örnek

 AK Parti Siyaset Akademisi'nin bu haftaki konuğu Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın oldu.

Zorlu Grand Hotel'de Siyaset Akademisi'ne devam eden partililere “Deneyim Paylaşımı” adı altında çalışmaları hakkında bilgi veren Başkan Aydın, 300 bin nüfuslu Sivas'ın kendilerinden önce personel maaşlarını bile ödeyemezken, kendileri ile birlikte yatırım yapmaya başladıklarını söyledi.

Aydın, Siyaset Akademisi'ne katılımcılarına deneyimlerinden örnekler vererek tavsiyelerde bulundu. Aydın, zorluklara karşı hiçbir zaman taviz vermemeleri gerektiğini ifade ederek, “Kimseye bağımlı bir sistem kurmayın. Herkesin alternatifi olsun ve insiyatif mutlaka sizde olsun. Belediyelerde kurumsal yapı doğru kurulmalı, yoksa ipin ucu kaçar. Sizi anlayan, size ayak uyduran, yorulmayan, yorulsa da yorgunluk hissetmeyen bir ekiple çalışmak başarının olmazsa olmaz kurallarının başında gelir” dedi.

TÜRKİYE'DE TEK MODEL, TEK ÖRNEK
Sosyal yardım anlayışı olarak belediyelerde uygulanan poşetle gıda yardımı yapılması olayına da değinen Başkan Aydın, “Sosyal yardımda bu şekilde hedefe varılamaz. Sosyal yardımları daha insancıl yapabilmek, için araştırma yaptık ve yardıma muhtaç vatandaşın yararlanabileceği bir süpermarket oluşturduk. Bu şekilde vatandaşlarımız neye ihtiyacı varsa o şekilde alışveriş yapıp ihtiyacını görebiliyor. Bu sistemi uygularken, vatandaşlardan bize gelen yardım talepleri de yönlendirici oldu” diye konuştu.

Uyguladıkları bu sistemin Türkiye'de tek model ve tek örnek olduğuna işaret eden Aydın, “Siyaset ve belediye başkanlığı çok zor bir iş. Belediyecilikte hizmette sınır olmaz. Verdiğiniz hizmetle o şehir sizinle birlikte şehir kimlik değiştirmeli, o şehrin altyapısı tamamen yenilenmeli, sizinle birlikte o şehir cazibe merkezi haline gelmeli” diye konuştu.

Türkiye'nin 81 ilinin kendine has potansiyeli olduğunu ve bu potansiyelin çok iyi değerlendirilebildiği taktirde hizmetin geleceğini söyleyen Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, “Nüfusu 150 binin üzerinde olan şehirlerin başkanları eğer para yokluğundan hizmet üretemediklerini söylüyorsa bu tamamen onların zafiyetindendir” şeklinde konuştu.

Nurgül Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel