"Türk ulusu tuzağa düşmez"

Sabır, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün emniyetini sağlayan unsurlara karşı, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain ve menfur saldırıyı lanetlediklerini belirtti. Bölücü terör örgütünün, kür

"Türk ulusu tuzağa düşmez"
Sabır, yaptığı yazılı açıklamada, Hakkari'nin Şemdinli ilçesindeki Aktütün Jandarma Sınır Bölüğünün emniyetini sağlayan unsurlara karşı, bölücü terör örgütü tarafından yapılan hain ve menfur saldırıyı lanetlediklerini belirtti.

Bölücü terör örgütünün, küreselleşme çağında yeni bir işlev ve görev üstlendiğini ifade eden Sabır, açıklamasında şu görüşlere yer verdi:

''Bu menfur saldırılar, aslında yüce ulusumuzu ve ülkemizin bölünmez bütünlüğünü hedef almaktadır. Türkiye, dünyanın en büyük 17'nci ekonomisine sahiptir. Resmi verilere göre, 1984'ten beri bölücü terör örgütüyle mücadelenin Türkiye'ye maliyeti, 300 milyar dolardan daha fazladır.

Oysa ki yalnızca ülkemizin güneydoğu bölgesinin değil, tüm Türkiye'nin, hatta komşumuz olan Ortadoğu ülkelerinin de kaderini değiştirecek olan GAP'ın maliyeti, yaklaşık olarak 32 milyar dolardır. Yani bölücü terörle mücadele, yaklaşık 10 GAP kadardır.''

Bu rakamların, terör eylemleriyle aslında ne yapılmak istendiğini açıkça gösterdiğini vurgulayan Sabır, şunları kaydetti:

''Yapılmak istenen, Türkiye'nin enerjisini boşa harcatmaktır, boşaltmaktır. Biz bunun farkındayız. Daha çok üreterek, daha zengin ve daha güçlü olacağız. Bin yıldır bu coğrafyada yaşayan bir ulus olarak, bu tuzağa düşmedik, bundan sonra da düşmeyeceğiz.

Yüce Türk ulusu, bu tuzağa düşmesini önleyecek sağduyuya sahiptir. Devletimizin yetkili organlarının, bölücü terör örgütünün yurt içindeki ve yurt dışındaki bağlantılarını ve finansal kaynaklarını kesmek, siyasal ve askeri/lojistik desteğini yok etmek için, siyasal ve diplomatik kanalları kullanacağından ve gereğini yapacağından kuşkumuz yoktur.''

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel