Turistler kanser tedavisi için geliyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da 2013 turizm sezonunda bin 500 turistin sağlık hizmetlerinden yararlandığını söyledi.Sağlık turizmi için geçen yıl Amerika’da görüşmeler yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, “

Turistler kanser tedavisi için geliyor

Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası (TTSO) Başkanı M. Suat Hacısalihoğlu, Trabzon’da 2013 turizm sezonunda bin 500 turistin sağlık hizmetlerinden yararlandığını söyledi.

Sağlık turizmi için geçen yıl Amerika’da görüşmeler yaptıklarını belirten Hacısalihoğlu, “Amerika’da sigorta kavramı yok. Oralardan buralara turistleri götürerek aynı zamanda kültür turizminde nasıl yararlandırabiliriz diye bir çalışma başlattık. Bu çalışmalarımız devam ediyor. Biz bu yıl bir araştırma yapalım dedik acaba Trabzon’da turistler sağlıkta ne kadar yararlandı. Bin 500 civarında turist sağlık verilerinde yaralandığını görüyoruz. Bunlardan yaklaşık bine yakını acil hizmetlerinde yararlandı. Fakat geriye kalanları kanser tedavisine kadar süren birçok dala hizmet aldı. Bu demektir ki belli, bir alt yapımız var. Tanıtım faaliyetlerinde bulunmamız gerekiyor. Hiçbir şey yapamazsak bile en yakın Kafkasya Bölgesi'ni sağlık turizmi için buraya çekebilirsek ki bizim hastanelerimiz onlara göre oldukça iyi. Bu bakımdan gerekli çalışmaları belli bir sonuca ulaştıracağımızı düşünüyoruz. Çünkü örnekleri gördük bunların önünü açmamız gerekiyor” dedi.

ORTAHİSAR TURİZME KAZANDIRILACAK

Son zamanlarda Ortahisar’ın turizme kazandırılması projesinin olduğu dile getiren Hacısalihoğlu, “Belki onunla çok daha ileri seviyeye gideceğiz. Boztepe’de Kızlar Manastırı’nın turizme katılması projelerimiz var. Bu çalışmalarımız hızlı bir şekilde devam ediyor. Doğa turizminde özellikle Avrupa tarafından çok değişik rotalar var. Turizm açısından alt yapıların desteklenmesi için kurumların yapmış oldukları hibe destekleri var. Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansımız ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından bugün verilen hibe destekleri var. Geçen dönemde olduğu gibi önümüzdeki 2014 yılında da her iki kurum tarafından turizm alt yapısına destekler verilecektir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel