TS kazansın, vizeler kalksın

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ve eşi Caroline Baird Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Büros'nun organizasyonuyla Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesinde köylülerle buluştu. Büyükelçi Baird burada ilk olarak Çalköy mağarasını gezdi. Kö

TS kazansın, vizeler kalksın
İngiltere Büyükelçisi Nick Baird ve eşi Caroline Baird Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası AB Bilgi Büros'nun organizasyonuyla Trabzon'un Düzköy ilçesine bağlı Çalköy beldesinde köylülerle buluştu.

Büyükelçi Baird burada ilk olarak Çalköy mağarasını gezdi. Köylüler Büyükelçi Nick Baird'i horonlarla karşıladı. Baird ve eşi de gençlerle birlikte horon oynadı. Öte yandan Büyükelçi Baird kahvehane sohbetinde vizelerle ilgili olarak yaptığı açıklamada İngiltere'nin vize konusunda katı bir tutum içinde olmadığını belirterek, “Trabzonspor Avrupa Kupası'nda oynasın sizler hepiniz hemen vizelerinizi alıp İngiltere'ye maçı izlemeye gelin” dedi.


CAROLİNE BAİRD ÇALKÖYLÜ OLDU

Büyükelçi Nick Baird Çalköy mağarasındaki incelemelerinin ardından bir köy evine konuk olarak köyün tarihi ve yemek kültürü hakkında bilgi aldı. Ev sahibi Havva karpuz Büyükelçi ve eşinin gerçekleştirdiği ziyaretten oldukça mutluluk duyduğunu belirterek, “Sizleri köyümüzde görmek bizleri sevindiriyor. Köyümüzün ve turistik bir mağara olan Çal mağarasının tanıtımını bu şekilde yapabiliyoruz” dedi. Karpuz daha sonra eski köy evi ve 200 yıldan bu yana kullanılan seranderi de Büyükelçi ve eşine tanıttı. Gezinin ardında yöresel yemeklerden oluşan sofraya turan Baird ve eşi yöreye ait yüzlerce yıllık geçmişi olan yemeklerden tattı. Baird burada yaptığı konuşmada kendilerine gösterilen konukseverliğe teşekkürlerini sunarak, “Karadeniz insanının bu sıcaklığı hem beni hem de eşimi çok etkiledi” dedi. Baird'in konuşmasının ardından köylü kadınlar Caroline Baird'e Çalköylü kadınların giydiği yelek ve yazma armağan ettiler. Caroline Baird yeleği hemen giyip kendisine armağan edilen yazmayı da bağladıktan sonra kadınlar, “Bu kıyafeti giydiğinize göre siz artık Çalköylü oldunuz. Bunu unutmayınız” dediler.

VİZLER ESKİSİ GİBİ SORUN DEĞİL

İngiltere Büyükelçisi Nick Baird Çalköy'de son olarak Karpuzlu Kahvehanesi'ne giderek burada köylülerle bir araya geldi. Baird köylülerin PKK terörü hakkındaki soruları karşısında yaptığı açıklamada şu görüşleri dile getirdi. “Terör her yerde terördür. Her yerde insanlar ölüyor. Terörle mücadele konusunda bizler oldukça kararlıyız. Belki geçmişte PKK terörü konusunda bazı Avrupa ülkeleri eksiklik yapmış olabilir ama bugün, mesela İngiltere bu konuda çeşitli yasalar çıkartarak net bir tutum almıştır. Sizleri de anlıyoruz ve terörle mücadelenizi destekliyoruz” dedi.


Köylüler Büyükelçiye vizelerle ilgili yaşadıkları sıkıntıyı da dile getirerek vize uygulamasının kaldırılmasını talep ettiler. Büyükelçi Baird de vize konusunda geçmişe oranla daha az sıkıntı yaşandığını belirterek, “Biz Türkiye'yi gelişmiş bir ülke olarak görüyoruz. İnanın iki yıl öncesine göre vize verilmesi konusunda çok az sıkıntı yaşanıyor. Hatta vize alamayan insanlarını pek çoğu evraklarla ilgili sıkıntılarından dolayı vize alamıyorlar” dedi. Büyükelçi vize konusundaki açıklamasının ardından Trabzon'un tanıtımı için Trabzonspor'un çok önemli olduğunu vurgulayarak, “Trabzonspor şampiyonlar Ligi'nde oynasın, İngiliz takımları ile karşılaşsın. İşte o sırada sizler, tümünüz de vizelerinizi alıp İngiltere'ye maç izlemeye gelin” dedi. Büyükelçinin bu çağrısına köylüler alkışlarla karşılık verdi.

Kahvehane sohbetinin ardından köylülerle vedalaşan Büyükelçi Baird, Trabzon Ticaret ve sanayi Odası AB Bilgi Bürosu Koordinatörü Yakup Karbuz'a da teşekkür etti. Büyükelçi AB Bilgi Bürolarının çok önemli bir görev yerine getirdiğini kaydederek, “Türkiye'nin AB'ye katılım sürecinde bilgi bürolarının işlevinin yadsınamayacağını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel