Trabzon'un marka değeri artacak

Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi tarafından Çamoba’da yapılması planlanan 103 dönümlük alanda proje çalışmalarını sürdüren ekiple birlikte incelemelerde bulundu.  Askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazin

Trabzon'un marka değeri artacak
Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Trabzon Belediyesi tarafından Çamoba’da yapılması planlanan 103 dönümlük alanda proje çalışmalarını sürdüren ekiple birlikte incelemelerde bulundu. 
 
Askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra söz konusu alanda proje çalışmaların yürüten KTÜ Peyzaj Mimarlık Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Cengiz Acar, Yrd. Doç. Dr. Emrah Yalçınalp, KTÜ Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Tavşan, Kent Konseyi Başkanı Mustafa Yaylalı, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nden Peyzaj Mimarı İnci Güven, Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak, Etüd Proje Müdürü Nalan Aydın ile birlikte incelemelerde bulunan Başkan Gümrükçüoğlu, Çamobada yapılacak botanik parkının Trabzon’un marka değerini artıracağını söyledi.
Söz konusu alanın Botanik Park yapılması için proje çalışmalarının sürdüğünü kaydeden Gümrükçüoğlu, Trabzon'a çok güzel bir doğa ve botanik parkı kazandıracaklarını söyledi.
 
Söz konusu alını Trabzon'un, bölgenin, ülkenin ve hatta dünya turizminin hizmetine sunacaklarını dile getiren Başkan Gümrükçüoğlu, “Daha önce askeri amaçlı kullanılan Çamoba bölgesindeki arazinin Trabzon Belediyesi'ne tahsis edilmesinden sonra proje çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Gerçekleştirdiğimiz ziyaretle birlikte konusunda uzman hocalarımızla yerinde bir değerlendirme yaptık. Bugüne kadar yapılan çalışmaların saha da izlenmesini yaptık. Burada ağaçların bile ölçümleri yapıldı. Trabzon’umuza, bölgemize, ülkemize ve dünyaya güzel bir botanik parkı hediye etmenin yoğun uğraşı içerisindeyiz” dedi.
 
Botanik parkı projesinin Trabzon'a, bölgeye, ülkeye hatta dünyaya hizmet vereceğini kaydeden Başkan Gümrükçüoğlu, "Bu proje Trabzon'un marka değerini, yaşanılabilirlik düzeyini, hayat standardının gelişmesine katkı sağlayacak, aynı zamanda yerli ve yabancı turistlerin uğrak ve ziyaret alanı olacaktır. Bu tahsis için Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere, bakanlarımıza ve milletvekillerimiz ile emeği geçenlere şükranlarımı sunuyorum" ifadelerini kullandı.
 
KTÜ Peyzaj Mimarlık Bölümü öğretim görevlilerinden Prof. Dr. Cengiz Acar, Çamoba’da yapılacak Botanik Parkının büyük bir adım olduğunu kaydederek, “Biz de üniversite olarak, üniversitedeki hoca arkadaşlarımızla beraber Çamoba Botanik Parkı’nın olabilirliği ile ilgili araştırmalarımızı yaptık. Buradaki doğal değerleri koruyarak, yöreye özgü botanik bahçesi nasıl tasarlayabiliriz, aynı zamanda turizme nasıl hizmet edebiliriz hakkında araştırmalarımızı devam ettiriyoruz. Devam eden proje çalışmaları ve yapılan toplantılarda dile getirilen konuları yerinde görmek için yerinde incelemelerde bulunduk” şeklinde konuştu.
 
KTÜ Mimarlık Bölümü öğretim görevlisi Yrd. Doç. Dr. Cengiz Tavşan ise, Çamoba alanının Trabzon için önemli bir nokta olduğunu vurgulayarak, “Çok değerli vizyon bir proje. Biz de elimizden gelen gayreti vermekten son derece mutluyuz. Onun için de gerekli araştırmaları derinlemesine yapıyoruz. Hatta bunun içinde gerekli yerleri de gidip görerek bilgileri toplayıp getiriyoruz. Bunun sonucunda Belediyemize, meclisimize, Trabzon’a sunarak projeyi oluşturmanın gayreti içeresindeyiz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel