Trabzon'un dağcı valisi

Düzköy ilçesinde bugün bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Nuri Okutan, ilk olarak Çalköy beldesinde bulunan Çal Mağarası'nı gezdi. Mağaranın görünümüne hayran kalan ve sonu belli olmayan mağarada yaklaşık 1,5 kilometrelik gezi parkurunda gezen Vali Okutan

Trabzon'un dağcı valisi

Düzköy ilçesinde bugün bir dizi ziyaretlerde bulunan Vali Nuri Okutan, ilk olarak Çalköy beldesinde bulunan Çal Mağarası'nı gezdi. Mağaranın görünümüne hayran kalan ve sonu belli olmayan mağarada yaklaşık 1,5 kilometrelik gezi parkurunda gezen Vali Okutan, Çal Mağarası'nda yetkililerde bilgi aldı.

Mağaranın turizme önemli katkı sağlayacağının altını çizen Vali Nuri Okutan, İl Özel İdaresi'nin gereken desteği vereceğini belirtti. Geçtiğimiz yaz sezonunda Çal Mağarası'nı yaklaşık 8 bin kadar turist gezdiğine dikkat çeken Vali Nuri Okutan, bölgenin turizmle kalkınacağını yineledi.

Çalköy beldesindeki incelemelerinin ardından Çayırbağı beldesindeki Şahinkaya Tepesi'ne çıkan Vali Nuri Okutan, burada Özdil Doğa Aktiviteleri Spor Kulubü Derneği üyeleri ve Foto Forum Fotoğraf sanatçılarının düzenlediği etkinliğe katıldı. Bir ara dağcı kıyafetlerini giyerek yaklaşık 100 metre yükseklikteki sarp kayalıklara tırmanmaya çalışan Vali Nuri Okutan, yaklaşık 10 metre tırmandıktan sonra heyecanını yenemeyerek geri dönmek zorunda kaldı. Yaklaşık bin 400 metre rakımdaki Şahinkaşa Tepesi'ne çıkan Vali Nuri Okutan, buradaki Türk Bayrağı ile hatıra resmi çektirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel