Trabzon'u Duygu temsil edecek

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve 2004 yılından bu yana yapılan İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimi 340 oyla kazanan Duygu Pehlivan, daha sonra Trabzon genelinde yapılacak seçime

Trabzon'u Duygu temsil edecek
Milli Eğitim Bakanlığı tarafından başlatılan ve 2004 yılından bu yana yapılan İMKB Anadolu Kız Meslek Lisesi ve Kız Meslek Lisesi Okul Meclis Başkanlığı seçimi yapıldı. Seçimi 340 oyla kazanan Duygu Pehlivan, daha sonra Trabzon genelinde yapılacak seçime katılacak.

Okul idaresiyle öğrenciler arasındaki koordinasyonu sağlamak amacıyla dört yıldan beri yapılmakta olan Okul Meclis Başkanlığı seçimi, demokrasi kültürüne gelinebilmesi için ilköğretim okullarında yapılıyor. Her yıl 23 Nisan tarihinde oluşturulan Öğrenci Meclisi'nde yer alabilmek için çabalayan öğrenciler ilk önce kendi okullarındaki seçimde ter döküyor. Önümüzdeki ay içinde Trabzon'da yapılacak olan genel seçim sonucunda tüm illerden gelecek birincilerden oluşacak öğrenci meclisi Ankara'da bir araya gelecek.
İMKB Anadolu Kız Meslek ve Kız Meslek Lisesi'nde gizli oy ve açık tasnif usulüyle yapılan okul öğrenci meclisi başkanlığı seçiminde iki sandıkta 829 öğrenci oy kullandı. 83 oyun geçersiz sayıldığı seçimde, 340 oy alan Duygu PEHLİVAN önümüzdeki ay içinde yapılacak seçimde Trabzon'dan birinci olmak için yarışacak.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler