Trabzonlu şehidin babası kimi tanık gösterdi?

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olması, 8'i asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat patlaması davasının 4. duruşması sona erdi.Duruşmanın son bölümünde söz alan Şehit Babası Zekai Fırat Dülger, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanık olara

Trabzonlu şehidin babası kimi tanık gösterdi?

Afyonkarahisar'da 25 askerin şehit olması, 8'i asker 11 kişinin yaralanması ile sonuçlanan mühimmat patlaması davasının 4. duruşması sona erdi.

Duruşmanın son bölümünde söz alan Şehit Babası Zekai Fırat Dülger, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun tanık olarak dinlenmesini talep ederek konuya ilişkin mahkemeye bir dilekçe sundu. Duruşma sonunda söz alan Şehit Babası Dülger, "Sayın Kemal Kılıçdaroğlu, olay sonrası yaptığı açıklamada, 'Patlamanın sebebi yüzde 99 sabotaj' ifadesini kullanmıştı. Kılıçdaroğlu bir şeyler biliyorlar ki, bu şekilde açıklama yaptılar. Bu bağlamda Kılıçdaroğlu'nun mahkemeye gelerek tanık olarak dinlenmesini talep ediyorum" dedi. Dülger, ardından Kılıçdaroğlu'nun mahkemede dinlenmesini talep eden dilekçesini mahkeme heyetine sundu. Dülger'in dilekçesini alan mahkeme heyeti ise, konuyu celse arasında değerlendirerek gelecek duruşmada kararlarını açıklayacağını bildirdi.

Mahkeme, duruşma sonunda tutuksuz sanık Albay Veysel Özbay ile Binbaşı Ali Duran hakkında, duruşmalara katılmamaları yönünde karar verdi. Buna göre, Albay Özbay ve Binbaşı Duran bundan sonraki duruşmalara katılmayacak. Mahkeme, diğer tutuksuz sanık Üsteğmen Tuncay Aydın'ın ise duruşmalara katılması yönünde karar verdi.

Bu arada, şehit aileleri ve avukatları, mahkemenin tutuksuz sanık Albay Özbay ve Binbaşı Duran'ın duruşmalara katılmaması yönünde verdiği karar tepki gösterdi.Şehit Aileleri, mahkemenin taraflı davrandığını ve olayın Üsteğmen'in üzerine yıkılmak istendiğini ileri sürdü.

Mahkeme, duruşmayı 28 Ocak 2014 tarihine erteledi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler