Trabzonlu Gazi için soru önergesi

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, askerlik hizmeti esnasında girdiği çatışmada sağ gözünde yüzde 90 görme kaybı oluşmasına rağmen İbrahim Başar’a gazilik ünvanı verilmediğini belirterek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi

Trabzonlu Gazi için soru önergesi

CHP Trabzon Milletvekili M. Volkan Canalioğlu, askerlik hizmeti esnasında girdiği çatışmada sağ gözünde yüzde 90 görme kaybı oluşmasına rağmen İbrahim Başar’a gazilik ünvanı verilmediğini belirterek, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’a soru önergesi verdi.

Volkan Canalioğlu, önergesinde 1993-1994 yılları arasında Bolu İkinci Komanda Tugayı’nda askerlik yaptığı esnada doğu görevine giden ve burada terör örgütü ile girdikleri bir çatışma sonrasında sağ gözünde yüzde 90 görme kaybı oluşan İbrahim Başar’a gazilik ünvanının verilmediğinin, gözündeki bu rahatsızlık nedeni ile çalışamadığının ve maddi manevi sıkıntı yaşadığının basında yer aldığını anımsattı.


Canalioğlu şu sorulara yanıt istedi:
“Gaziliğe ve Şehitliğe derece koymak, yüzdelik değer biçmek Sizce ne kadar doğrudur? Bakanlığınızın asli görevi; Vatanı için kolunu, bacağını, gözünü kaybetmiş askerlerimizin, devam eden hayatlarında maddi manevi sıkıntılarını en aza indirmek değil midir?''

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler