Trabzonlu balıkçıların zor anları

Saatte hızı zaman dün gece saatlerinde 55 kilometreyi bulan fırtına ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sinop açıklarında seyreden ağır tonajlı yük gemileri ile açıkta avlanan çok sayıda balıkçı teknesi Sinop Limanı'na demirledi. Fırtınayla birlikte Samsun

Trabzonlu balıkçıların zor anları


Saatte hızı zaman dün gece saatlerinde 55 kilometreyi bulan fırtına ve olumsuz hava şartları nedeniyle Sinop açıklarında seyreden ağır tonajlı yük gemileri ile açıkta avlanan çok sayıda balıkçı teknesi Sinop Limanı'na demirledi.

Fırtınayla birlikte Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon ve Rize illerinden çok sayıda balıkçı Sinop Limanı'nda iki gündür istirahat ediyor. Balıkçılar boş zamanlarını av sırasında zarar gören ağlarını onarmakla geçiriyor.

Trabzonlu balıkçı Aynur Aksoy, fırtına nedeniyle Sinop Limanı'na demirlediklerini, fırtınanın ardından tekrar denize açılacaklarını söyledi. Aksoy, şu an fırtına nedeniyle teknelerini Sinop İskelesi'ne bağladıklarını belirterek "Şiddetli fırtına nedeniyle Sinop Limanı'na demirledik. Şu anda sığınakta gibiyiz. 2 gündür burada mahsur kaldık. Fırtınanın dinmesini bekliyoruz" dedi.

Bu arada, Sinop'ta dün gece 55 kilometreye kadar yükselen fırtınanın hızının gün ortalamasının 37 kilometre olduğu bildirildi. Sinop'ta metrekareye düşen yağış oranı ise 20 kilogram.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel