Trabzon'de dereler ıslah ediliyor

Belediye, Zağnos Vadisi Deresi'nin üzerini açma çalışmalarını süratli bir şekilde sürdürürken, çalışmalara paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularının ayrıştırılması çalışmaları da devam ediyor. Zağnos Vadisi'ndeki çalışmaların ardından Tabakhane Dere

Trabzon'de dereler ıslah ediliyor

Belediye, Zağnos Vadisi Deresi'nin üzerini açma çalışmalarını süratli bir şekilde sürdürürken, çalışmalara paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularının ayrıştırılması çalışmaları da devam ediyor. 

Zağnos Vadisi'ndeki çalışmaların ardından Tabakhane Deresi'nin de üzeri açılarak kentin önemli vadileri eski kimliğine kavuşacak. 

Yağmur ve kanalizasyon sularını ayrıştırmayı amaçlayan dere ıslah çalışmaları hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, ''Dere üzerinin açılması çalışmasına paralel olarak yağmur ve kanalizasyon sularını ayrıştırma çalışmalarını başlattık. Yağmur ve kanalizasyon ayrıştırma çalışmalarını Çamoba Köyüne uzatarak o bölgedeki kanalizasyon sularının dere yatağına karışmasının önüne geçilecek'' dedi. 

Proje kapsamında Zağnos Vadisi Dere Islahı Projesi'nde yer alan iki adet tersip bendi inşaatının yapıldığını ifade eden Gümrükçüoğlu, şöyle devam etti:
     ''Trabzon Belediyesi de bu çalışmaya paralel olarak yağmur suları ile kanalizasyon sularının ayrılması projesini hayata geçiriyor. Bu yıl içerisinde tamamlanması planlanan proje ile birlikte derenin üstü açılarak ve sağlıklı bir ortam meydana gelecek. Zağnos deresinde yapımı devam eden çalışmalarının tamamlanmasının ardından kentsel dönüşüm çalışmaları devam eden Tabakhane Vadisinde de yapılacak.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel