Trabzon'dan İsrail'e sert tepki

Trabzon TMMOB Bileşenleri yaptıkları ortak açıklamada İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınadı. TMMOB Bileşenleri adına açıklamayı yapan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı M.Yılmaz Odabaş, dünya tarihinde bu derece adaletsiz ve dengesiz bir savaş ol

Trabzon'dan İsrail'e sert tepki

Trabzon TMMOB Bileşenleri yaptıkları ortak açıklamada İsrail'in Filistin'de yaptığı katliamı kınadı.

 TMMOB Bileşenleri adına açıklamayı yapan Elektrik Mühendisleri Odası Başkanı M.Yılmaz Odabaş, dünya tarihinde bu derece adaletsiz ve dengesiz bir savaş olmadığını söyledi. Odabaş, Amerika ve Avrupa'nın İsrail'in Filistin'e yaşattıklarına şahit olduğuna işaret ederek, "Savunmasız insanları katlederek adeta vahşet yaşatılıyor, ne yazık ki tüm dünya seyrediyor. Tümbu yaşananların bir haçlı zihniyetinin devamı ve İsrail'in 'Büyük Ortadoğu Projesi'nin bir parçası olduğudur. Yüzyılımızda yaşanan savaş ve çatışmalarda ölenlerin tamamının Müslüman olması ve bu müslümanları öldürenlerin buluştukları ortak nokta bir planın parçasıdır. Dünya Müslümanları bu gidişe karşı dur demediği sürece yaşananlar şiddetlenerek devam edecektir.Bugün Birleşmiş Milletler Amerika'nın arzuladığı dünya düzeninin inşası için meşrulaştırma mekanizması olarak çalışmaktadır. Irak, Afganistan ve İran'la ilgili yaptırımlarda jet hızıyla tolanan Birleşmiş Milletler ne yazık ki ki Gazze'deki katliamlar karşısında sessizliğini korumaktadır" dedi.

Arap ülkelerinin, birbirini sevmeyen sözde devlet ama başkalarına uşaklıktan ve koltuk sevdasından ileri gidemeyen bir lider anlayışına sahip olduklarını savunan Odabaş, şunları söyledi: "Ortadoğu'ya tarafsız bir gözlemci tarafından bakıldığında en az İsrail kadar bu Arap ülkelerinin yaşananlarda payı olduğu görülür. Allah'ınkendilerine sunduğu petrol zenginliğini kendi insanından çok gelişmiş ülkelerin hizmetine sunan, parasını aynı ülkelerin bankalarında tutan kendi ailesi dışında halkına ve ırkından gelen diğer ülke insanlarına hizmet etmeyi aklından bile geçirmeyen bir anlayışa sahip olmalarıdır. Filistinli grupları sağduyulu hareket etmeye, birleşerek devlet olma kutsiyetine anlamaya; İsrail bu soykırıma derhal son vererek işgal altındaki tüm toprakları kayıtsız, şartsız terketmeye; tüm vatandaşlarımız yaşanan işgal ve soykırımlara karşı tepki koymaya davet ediyoruz."

TTSO: ASLA KABUL EDİLEMEZ
Öte yandan Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Şadan Eren yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in Filistin'de sivil hedeflere yönelik saldırılarının asla kabul edilemeyeceğini bildirdi.

Yeni yıl arifesinde insanlıkla hiçbir şekilde bağdaşmayan İsrail'in sivil hedeflere saldırılarının Filistin'i kana buladığını vurgulayan Başkan M. Şadan Eren sorunun barışçıl yollarla çözümlenmesine fırsat verilmesi gerektiğini vurguladı.

Filistin – İsrail sorununun bu tur saldırılar ile sağlanan barış ortamını riske attığını ifade ederek, “Bugün Filistin de bir insanlık daramı yaşanmaktadır. Savunmasız sivil insanlara yapılan bu saldırılar açıkça bir katliamdır. Bütün dünyanın gözü önünde cereyan eden bu vahşete sessiz ve seyirci kalınması da ayrıca düşündürücüdür. İsrail Askeri Kuvvetlerinin Filistin'de çocuk, kadın, yaşlı gözetmeksizin yaptığı saldırılarda 400'e yaklaşan masum ve savunmasız sivil halk hayatlarını kaybetmiştir. Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına bu insanlık suçunu kınarken, vahşetin boyutlarının daha artmadan durdurulması tüm dünyanın beklentisi olmalıdır” diye konuştu.

Nurgul Günaydın

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel