Trabzon'daki ebe hemşire oldu

Sağlık Bakanlığı'nın, ebe kadrosunda görevliyken fiilen hemşirelik yapan ve bunu belgeleyen ebelere tanıdığı hemşirelik hakkından yararlandırılmayan ebe Gülşen Bak için, Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda, Bak'a mahkeme tarafından hemşirelik yetkisi

Trabzon'daki ebe hemşire oldu

Sağlık Bakanlığı'nın, ebe kadrosunda görevliyken fiilen hemşirelik yapan ve bunu belgeleyen ebelere tanıdığı hemşirelik hakkından yararlandırılmayan ebe Gülşen Bak için, Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda, Bak'a mahkeme tarafından hemşirelik yetkisi verildi.

Trabzon Sürmene Devlet Hastanesi'nde 11 yıldır kesintisiz olarak ebe kadrosunda olan; ancak fiilen hemşire olarak görev yapan Ebe Gülşen Bak, hemşirelik yetkisi istedi. Bak, 25 Nisan 2007'de yayınlanarak yürürlüğe konulan "Hemşirelik Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair 5634 Sayılı Kanun"da yer alan "Bir defaya mahsus olmak üzere, ebelik diplomasına sahip olduğu halde bu Kanunun yayımı tarihinde en az üç yıldan beri yataklı tedavi kurumlarında fiilen hemşirelik görevi yaptığını resmi belge ile belgelendiren ve bu Kanunun yürürlüğe girdiği tarihten itibaren üç ay içerisinde talepte bulunanlar hemşirelik yetkisiyle görevlerine devam ederler", hükmü ve buna bağlı olarak Sağlık Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğü'nün yazısına istinaden "Hemşirelik Yetkisiyle Çalışır" hakkını almak için Sağlık Bakanlığına dilekçe ile müracaat etti. Ancak Bakanlık, Gülşen Bak'ın, 5 Mart 2005 ile 15 Mayıs 2005 tarihleri arasında ücretsiz izin kullandığı ve bu nedenle görevinin kesintiye uğradığı gerekçesiyle talebini reddetti. Bunun üzerine Türk Sağlık-Sen'in açtığı dava sonucunda ebe Gülşen Bak'a hemşirelik yetkisi verildi.

Trabzon İdare Mahkemesi'nin kararında; mevzuat hükümlerine göre ebe olarak görev yapanlara hemşirelik yetkisi verilebilmesi için ebelik diplomasına sahip olduğu halde yasanın yürürlüğe girdiği 02 Mayıs 2007 tarihinden önce fiilen 3 yıldan beri hemşirelik yapmış olmak şartının arandığı; ancak bu 3 yıllık sürenin kesintili veya kesintisiz olacağına ilişkin herhangi bir düzenlemeye yer verilmediği belirtilerek, sözkonusu kişinin bu haktan yararlandırılmamasının hukuka ve hakkaniyete uygun olmadığı ifade edildi.

Mahkeme bu kararı ile Sağlık Bakanlığı'nın kararını yok hükmünde sayarak ebe Gülşen Bak'a "hemşirelik yetkisi" verilmesini uygun gördü

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler