Trabzon'da yerel eşitlik!

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yayımladığı bir genelgeyle Valilik bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınlar ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesine ve korunmasına yönelik faaliyet gösterecek olan Yerel Eşitlik Eylem Birimi'

Trabzon'da yerel eşitlik!

Trabzon Valisi Nuri Okutan, yayımladığı bir genelgeyle Valilik bünyesinde toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanması, kadınlar ve kız çocuklarının insan haklarının geliştirilmesine ve korunmasına yönelik faaliyet gösterecek olan Yerel Eşitlik Eylem Birimi'nin kurulmasını sağladı.

Vali Okutan, yaptığı açıklamada, Trabzon'un Birleşmiş Milletler Ortak Programı'nın yürütüldüğü illerden biri olduğunu, ortak program kapsamında hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı kapsamında kurulması hedeflenen Yerel Eşitlik Eylem Birimi'ni oluşturduklarını söyledi.

Toplumsal gelişmeye ivme kazandıran en önemli faktörlerden birinin kadın erkek eşitliğini sağlamak olduğunu ifade eden Okutan, ''Bu, demokrasi, kalkınma ve barışın ön koşuludur. Kadın erkek eşitliği yaklaşımını yerel yönetim anlayışına yerleştirmek amacıyla ilimizde hazırlanan Yerel Eşitlik Eylem Planı hem İl Genel Meclisinde hem de Trabzon Belediyesi Meclisinde kabul edilmiştir'' dedi.
Okutan, Yerel Eşitlik Eylem Planı ile ilgili genelge yayımladıklarını anlatarak, şunları söyledi:

''Planın amaçlarından biri, yerelde kadın erkek eşitliğini gerçekleştirmeye yönelik kadınların yerel karar alma süreçlerine ve karar mekanizmalarına katılımlarını artırmaktır. Kadınların gündelik yaşam koşullarını iyileştirici, yerel plan, program ve politika stratejilerini belirlemek ve bu stratejilerin uygulamasını sağlayacak yerel hizmet önerileri geliştirmektir. Bunun yanında yapılacak ve yapılmakta olan çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamaktır. Trabzon Valiliği, planın hayata geçirilmesi konusunda güçlü adımlar atmış, kurum ve kuruluşlara da bu konuda özen göstermeleri hususunda gerekli bilgilendirmeyi yapmıştır.''

-KADINLARIN SORUN VE GEREKSİNİMLERİNE YÖNELİK DEĞERLENDİRMELER YAPILACAK-

Birimin Valilik binasında hizmet vereceğini belirten Okutan, şöyle devam etti:
''Trabzon Valiliği Yerel Eşitlik Eylem Birimi, yerel hizmetlerin, kadınların sorun ve gereksinimlerine yönelik değerlendirmeler ve kurumlarda yürütülen çalışmaların toplumsal cinsiyet eşitliğine uygunluğu ile ilgili değerlendirmeler yapacak. Uygulamalarla ilgili cinsiyet eşitliğine uygun stratejiler geliştirerek, kentte kadınlara yönelik yürütülecek çalışmalarda sivil toplum örgütleri, kamu kurum ve kuruluşları, meslek kuruluşları arasında koordineyi sağlayacak. Ayrıca, valilik bünyesinde faaliyet gösteren Kadın ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarının Korunması ve Geliştirilmesi Komisyonu'nun sekretaryalığını yürütmekle görevli olacaktır.''

Birleşmiş Milletler Ortak Programı Trabzon Koordinatörü Sinem Mısırlıoğlu, ise Yerel Eşitlik Eylem Birimi'nin oluşturulmasının ve bu çalışmanın genelge yoluyla uygulamaya sokulmasının Trabzon Yerel Eşitlik Eylem Planı'nın hayata geçirilmesi için büyük önem taşıdığını dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel