Trabzon'da yeni 5 yıldızlı Otel

Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak,  Liva İnşaat, Ticaret Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi Sahibi Dubaili İşadamı Necdet Kerem, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı

Trabzon'da yeni 5 yıldızlı Otel

Valilik B Toplantı Salonunda gerçekleştirilen toplantıya Trabzon Belediye Başkan Yardımcısı Cengiz Çolak,  Liva İnşaat, Ticaret Turizm ve Otelcilik Limited Şirketi Sahibi Dubaili İşadamı Necdet Kerem, Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Suat Hacisalihoğlu, TTB Yönetim Kurulu Başkanı Şükrü Güngör Köleoğlu ve beraberindekiler katıldı.

Yapılacak olan otelin ihale süreci hakkında bilgi veren Vali Öz, “Trabzon için bugün önemli bir yatırımın sözleşmesini imzaladık. Geçen yıldan başlayan bir süreç vardı. Dünya Ticaret Merkezi binamızın ilimiz ekonomisine kazandırılması ve daha fonksiyonel hale getirilmesi için bir dizi çalışma sürdürülmüş, yönetim kurulumuz tarafından ihaleye çıkarılmış ve teknik şartnameler belirlenerek ihale gerçekleştirilmişti. 15 gün önce yapmış olduğumuz yönetim kurulu toplantısında da gerekli değerlendirmeleri yaptık.

YAP-İŞLET-DEVRET MODELİYLE YAPILACAK

Şartnamemize ve daha önceki çalışmalara uygun olarak teklif veren firmayla sözleşmenin detaylarını görüşerek sözleşme imzalamaya karar verdik. Dünya Ticaret Merkezimizin mevcut binasının da bulunduğu arsasına yap-işlet-devret modeliyle beş yıldızlı otel, çok amaçlı kongre merkezi ve fuar alanından oluşan bir kompleks yapıp bunu bölgemizin-ülkemizin ve Trabzon’umuzun ekonomisine kazandıracağız” dedi.

İKİ YIL İÇERSİNDE TAMAMLANMASI HEDEFLENİYOR

Yapılacak olan yatırımın yaklaşık maliyetinin 95 milyon dolar civarında olduğunu belirten Vali Öz, 5 yıldızlı otelde 330 standart oda, 44 süit oda 4 adet kral dairesinin bulunacağını söyledi. Yaklaşık 700 yatak kapasiteyle hizmet verecek olan otelin içersinde ayrıca 2 bin kişilik çok amaçlı kongre merkezi, 7 bin metrekarelik fuar alanı da olacak. Projenin 2 yıl içersinde tamamlanmasının hedeflendiğini belirten Vali Öz, “Projenin yapımına yapı ruhsatının alınmasından hemen sonra başlanacak ve yaklaşık 2 yıl gibi bir sürede inşaatın tamamlanarak buranın hizmete sokulması hedefleniyor” dedi.

BÖLGEMİZ VE İLİMİZ İÇİN GÜZEL BİR YATIRIM

Vali Öz, “Bu ilimiz ve bölgemiz için çok güzel bir yatırımdır. Bu yatırımla beraber var olan fuar imkanımızı 7 bin metrekare ile geliştirip devam ettireceğiz. İlimizin ve bölgemizin en büyük ihtiyaçlarından birisi olan büyük bir kongre merkezine kavuşmuş olacağız. Aynı zamanda da bu beş yıldızlı otel ile ilimizdeki konaklama kapasitemizi arttırarak zaten gelişmekte olan turizm potansiyelini de daha çok geliştirmiş olacağız. Bu sürece katkı veren herkese, teklif vererek bu işi sahiplenen şirketimizin sahibine ve yöneticilerine teşekkür ediyorum. Sözleşmenin ilimiz, bölgemiz için hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İşadamı Necdet Kerem de, “Hiçbir işimizi yarıda bırakmadık. Trabzon’a layık bir yatırım olacak. En kısa zamanda inşaatına başlayıp bitireceğiz” dedi. Konuşmaların ardından Vali ve beraberindekiler yaptırılacak olan otelin sözleşmesini imzaladı.

 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel