Trabzon'da sınav heyecanı: 12 Bin öğrenci...

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon’da da yapılacak olan temel eğitimden orta öğretime geçiş sistemi sınavına 2 gün boyunca 12 bin 88 öğrencinin gireceği belirtildi.Konuyla ilgili olarak Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, il genelind

Trabzon'da sınav heyecanı:  12 Bin öğrenci...

Tüm Türkiye'de olduğu gibi Trabzon’da da yapılacak olan temel eğitimden orta öğretime geçiş sistemi sınavına 2 gün boyunca 12 bin 88 öğrencinin gireceği belirtildi.

Konuyla ilgili olarak Trabzon İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nde yapılan açıklamada, il genelinde 146 resmi ve özel ortaokulunda sınavların yapılacağı belirtilerek, “Ülke genelinde 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde 8. sınıflara ortak sınavlar yapılacak olup, sınavlar her iki gün de 09.00’da başlayacak ve 12.00’de tamamlanacaktır. Sınavlar her ders için 40’ar dakika, sınav araları ise 30’ar dakika olacaktır.

Engelli ve özel eğitim gerektire öğrencilere 15 dakika ek süre verilecektir. Sınav yapılan ortaokulların 8. sınıf dışındaki sınıfları ve bu ortaokullarla aynı binayı kullanan diğer okullar iki gün süreyle tatil edilecektir" ifadelerini kullandı.

ÖĞRENCİLER KENDİ OKULLARINDA SINAVA GİRECEK

Öğrencilerin kendi okullarında sınava gireceği belirtilerek, “Öğrenciler kendi okullarında sınava gireceklerdir. Sınava geçerli bir mazeret dolayısıyla katılamayan öğrenciler 14 Aralık 2013 tarihinde düzenlenecek mazeret sınavına katılacaklar. Sınavlar İl genelinde toplam 146 Resmi ve Özel Ortaokulda yapılacaktır.

Merkez dahil 18 ilçede toplam 12 bin 88 öğrenci sınava girecektir. Merkez ilçede; 40 ortaokulda 401 sınav salonunda sınav uygulanırken toplam 4 bin 963 öğrenci sınava girecektir. İl merkezinde iki günde toplam bin 724 öğretmen sınavların uygulamasında görev alacak olup, sınav yapılacak okullardan dört tanesini özel ortaokul olup süreğen ayrıca hastalığı bulunan 4 öğrenci de kendi evlerinde sınava alınacaktır.

Merkez ilçede 5, il genelinde toplam 62 ortaokul öğrenci sayılarının 20’nin altında olması nedeniyle bir başka ortaokulda sınava alınacaktır. Sınavlar 29 Kasım Cuma günü saat 12.00’de tamamlanacaktır” denildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler