Trabzon'da şimşir üretimi

Şimşirle ilgili Maçka Orman İşletme Müdürlüğündeki envanter çalışmaları bitirilmiş olup, Sürmene Orman İşletme Müdürlüğündeki envanter çalışmaları ise devam etmektedir. Müteakiben Pazar ve Rize Orman İşletme Müdürlüklerindeki şimşir sahalarında da envante

Trabzon'da şimşir üretimi

Şimşirle ilgili Maçka Orman İşletme Müdürlüğündeki envanter çalışmaları bitirilmiş olup, Sürmene Orman İşletme Müdürlüğündeki envanter çalışmaları ise devam etmektedir. Müteakiben Pazar ve Rize Orman İşletme Müdürlüklerindeki şimşir sahalarında da envanter ve proje çalışmaları yapılacaktır.

Şimşir sahalarına ait gerek envanter gerekse proje çalışmaları Orman Mühendisi Kenan ATEŞ'in başkanlığında Orman Mühendisleri Şenol YILDIZ, Yeşim TOKDEMİR, Ali KUNDAKCI ve Orman Endüstri Mühendisi Tuncay KASTAN tarafından yürütülmektedir.

Bu konuda şimşir sürgünlerinin kullanıcıları olan çiçekçilerle görüşülmüş, hazırlanan anket formları ile şimşir üretimi için istek ve görüşleri alınmıştır. Çiçekçiler; şimşir üretiminin orman işletme müdürlükleri tarafından yapılmasının ihtiyaçlarının karşılanması açısından çok faydalı olacağını ve geç kalınmış bir çalışma olduğunu belirtmişlerdir. Şimşir üretiminin planlı olarak yapılması şimşir ormanlarının tahrip olmasını önleyip devamlılığını sağlayacağı gibi şimşir yaprağına olan ihtiyaçlarını da yasal yoldan karşılanmasını sağlayacaktır.

Envanter çalışması bitirilen Maçka Orman İşletme Müdürlüğü, Esiroğlu Orman İşletme Şefliğinin şimşir sürgünü üretimine başlanması planlanan bölmelerinde Bölge Müdürümüz Dr. Ahmet İPEK, İşletme Pazarlama Şube Müdürü Avni HAŞİMOĞLU, Silvikültür Şube Müdürlüğü Mühendisi Kenan ATEŞ, Maçka Orman İşletme Müdürü Şaban BEKİRYAZICı ve Esiroğlu Orman İşletme Şefi Savaş AYVAZ incelemelerde bulunmuştur.

Yapılan inceleme sonucunda envanter çalışması bitirilen Maçka Orman İşletme Müdürlüğünde şimşir üretiminin biran önce başlatılması, diğer işletme müdürlüklerinde de planlamanın yapılarak şimşir üretimine geçilmesi emirlenmiştir.     

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler