Trabzon'da Sıhhatli Toplum projesi

Trabzon'da dar gelirli ailelerin çocuklarının spor yapabilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle ''Sıhhatli Toplum'' projesi yürütülüyor.Trabzon-Bayburt Gençlik Spor Kulübü Başkanı Kamil Büyükdağ, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projel

Trabzon'da  Sıhhatli Toplum projesi

Trabzon'da dar gelirli ailelerin çocuklarının spor yapabilmesi amacıyla Gençlik ve Spor Bakanlığının desteğiyle ''Sıhhatli Toplum'' projesi yürütülüyor.

Trabzon-Bayburt Gençlik Spor Kulübü Başkanı Kamil Büyükdağ, Gençlik ve Spor Bakanlığının Gençlik Projeleri Destek Programı kapsamında verdiği desteklerden yararlanmak amacıyla kulüp olarak ''Sıhhatli Toplum'' projesini hazırladıklarını söyledi.

Trabzon Umut Işığı Derneği Başkanı da olan Büyükdağ, dernek çalışmaları sırasında ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının salon sporu yapma imkanı bulunmadığını tespit ettiğini belirterek, "Bu çocuklarımızın sokaklarda çok fazla zaman geçirdiğini ve kolaylıkla kötü alışkanlıklar edinebildiğini gördüm. Bunun üzerine çocukları sokakta karşılaşabilecekleri risklerden nasıl uzak tutabileceğim konusunu düşünmeye başladım" dedi.

Bu fikirden yola çıkarak yaklaşık 3 yıl önce Trabzon-Bayburt Gençlik ve Spor Kulübü'nü kurduğunu dile getiren Büyükdağ, "Ardından Gençlik ve Spor Bakanlığımıza 8-11 yaş arası çocuklarımıza spor yapma imkanı sağlayacak proje sunduk. Bakanlığımız da projeyi kabul ederek maddi destek sağladı" diye konuştu.

Projenin temel prensibinin çocukları kötü alışkanlık edinmeden spora yönlendirmek olduğunu vurgulayan Büyükdağ, "Aksi halde kötü alışkanlıklar edinen çocukları geri kazanmak zordur. Biz de bu düşünceden hareketle çocuklarımızı sokaktan gelebilecek risklerden korumak için harekete geçtik" ifadesini kullandı.

Boksta derece elde ettiler

Dolmuşun bile gitmediği mahallelerde yaşayan çocukları evlerinden servisle alarak boks ve yüzme kurslarına götürdüğünü anlatan Büyükdağ, şöyle devam etti:

"Kulübümüzün sporcuları artık ulusal müsabakalara katılıyor. Boks eğitimi alan çocuklarımızdan üçü ağustosta Burdur'da düzenlenen 2013 Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'na katıldı. Çocuklarımızdan ikisi kategorilerinde Türkiye şampiyonu, diğeri ise Türkiye üçüncüsü oldu. Çocuklarımızın başarısı emeklerimizin boşa gitmediğini gösteriyor. Yarışmada elde ettiğimiz dereceleri çok önemsiyorum çünkü orada büyük kulüpler vardı ve yarışmaların ikinci, üçüncü günü geri döndüler. Biz ise sonuna kadar kaldık ve madalya için savaştık. Onların cesareti, gücü benim bu konuda daha da ileriye gitmeme vesile oluyor. Ayrıca sporun ruhunda olan disiplin, çocukların okuldaki durumlarına başarı olarak yansıyor. Çalışmalarımızda bizden desteklerini esirgemeyen Spor Genel Müdür Yardımcımız Tamer Taşpınar ve AK Parti Trabzon Milletvekilimiz Aydın Bıyıklıoğlu'na teşekkür ediyorum."

Trabzon Gençlik Hizmetleri ve Spor Müdürlüğü boks antrenörü Engin Uzun, çocukların boş zamanlarını sokaklarda geçirmeleri durumunda çok sayıda riskle karşı karşıya bulunduklarına dikkati çekerek, "Çocuklar, okuldan arta kalan zamanlarını sokak yerine salonlarda spor yaparak geçirdikleri için şanslılar. Çocukların spora devam etmeleri durumumda başarılı olacaklarına ve üniversite eğitimi alacaklarına inanıyorum" dedi.

Sporcular gelecekten umutlu

2013 Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda 59 kiloda Türkiye Şampiyonu olan Şahin Ergül (12), boksa başlamadan önce okuldan arta kalan vaktinin çoğunu sokakta geçirdiğini belirterek, "Bazen de okul takımında spor yapıyordum. Artık sürekli spor yapabiliyor olmaktan mutluyum. Sporun çok faydası var, gelişiyoruz. Belki ileride meslek sahibi bile olabilirim. Spora başladıktan sonra derslerimde düzelme oldu. İlerleyen zamanlarda Avrupa ve dünya şampiyonu olmak ve bayrağımızı dalgalandırmak istiyorum" diye konuştu.

Sporculardan Emir Büyükdağ (11) ise 2013 Alt Minikler Türkiye Ferdi Boks Şampiyonası'nda 41.5 kiloda Türkiye Şampiyonu olduğunu vurgulayarak, "Eskiden sokakta geçirdiğim zamanı artık boks yaparak geçiriyorum. Sokakta kötü alışkanlıklarımız olabilirdi, spora gelmemiz bunları önlüyor. Bandajımızdan eldivenimize ihtiyacımız olan her şeyi kulüp karşılıyor. Kulüp başkanımız Kamil ağabeyden, Engin hocamızdan Allah razı olsun" dedi.

Kulüpte boks ve yüzme eğitimi alan öğrencilerden Şehzade Saymaz'ın babası Barış Saymaz ise kulübün hizmetlerinden memnun olduğunu ve oğlunu güvenerek kurslara gönderdiğini söyledi.

Çocuğunun antrenmanda geçirdiği saatlerde güvende olduğunu bilmenin huzurunu yaşadığını anlatan Saymaz, şunları kaydetti:

"Bu hizmetten gayet memnunuz. Çocuğumun zaman zaman yaramazlıkları oluyordu ama spora başladıktan sonra davranışlarında olumlu değişiklikleri fark ettim. Oğlum okuldan dönünce antrenmanlara katılıyor ve böylece sokakla çok alakası olmuyor. Bu da bizim için önemli bir rahatlık."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel