Trabzon'da Şehzadeler Müzesi Oluşturmalıyız

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Baki ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.Ziyarette tarihi Ortahisar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan restorasyon projel

Trabzon'da Şehzadeler Müzesi Oluşturmalıyız

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Ali Baki ve yönetim kurulu üyeleri Trabzon Valisi Abdil Celil Öz’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Ziyarette tarihi Ortahisar Mahallesi’nde gerçekleştirilecek olan restorasyon projelerine değinen Vali

Abdil Celil Öz,  “Tarihin bütün dönemlerinden kalan mirasa sahip çıkmamız gerekiyor. Hepsini bir zenginlik olarak ele alıp yaşatmalıyız. Ancak bizim için Osmanlı döneminin birikimi, mirası biraz daha fazla. Bu mirası iyi yaşatmamız ve gelecek nesillere de aktarmamız gerekiyor. Bunun için devam eden Ortahisar Restorasyon Projelerine ağırlık vermeliyiz. Burada fiziki mekanlar oluşturup bu mekanlarda o tarihi yaşatmalı ve gelecek nesillere aktarmalıyız. Yoğun bir çalışma temposuna girerek, bununla ilgili hediyelik eşya, basın, yayın gibi materyalleri de hazırlayıp zenginleştirmeliyiz.

TARİHİN HER AŞAMASINA SAHİP ÇIKMAMIZ LAZIM

Yerel kaynakların yanında özel sektörü de bu alanda yatırım yapmaya özendirebiliriz. Yani Osmanlı tarihindeki Trabzon’u yansıtacak bir mekanizmayı, fiziki mekanı hep birlikte oluşturmalıyız. Tarihin her aşamasına sahip çıkmak lazım” dedi.

Muhteşem Kanuni Sultan Süleyman Vakfı’nın önemine ve üstlendiği misyona da vurgu yapan Vali Öz, “Vakıf adından da anlaşılacağı gibi çok büyük bir yükümlülük üstleniyor. Kısa zamanda şehzadeler şehri ünvanına uygun bir şehzadeler müzesi ve onun dokusu oluşturmamız lazım. Bu mekanları dizayn edip bir an önce fonksiyon vermemiz lazım” diye konuştu.

Trabzon Kanuni Vakfı Başkanı Ali Baki de, vakfın çalışmaları hakkında Vali Öz’e bilgi verdi.

dsc_0709.jpg

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler