Trabzon'da seçimin nabzı

CHP seçim startı verdiCumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan parti il binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçim takviminin başladığını söyledi. Gündeme ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapan Karan, toplantı sonunda da parti

Trabzon'da seçimin nabzı

CHP seçim startı verdi

Cumhuriyet Halk Partisi Trabzon İl Başkanı Yavuz Karan parti il binasında düzenlediği basın toplantısında yerel seçim takviminin başladığını söyledi. Gündeme ilişkin bir değerlendirme toplantısı yapan Karan, toplantı sonunda da partisinin seçimlerle alakalı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi. Karan partisinin örgütlerinde yerel seçim takviminin başladığını ifade ederek şunları söyledi: “CHP örgütlerinde yerel seçimlere yönelik takvim başlamıştır. 15 Temmuz itibariyle aday olacak arkadaşlarımızın istifaları söz konusudur. Şu an mevcut il, ilçe yönetimleri ve ilçe başkanlıklarında arkadaşlarımız 15 Temmuz itibariyle istifa edeceklerdir. Temmuz ayı içerisinde yerel yönetimlere aday olacak arkadaşlarımızı bir eğitime tabi tutarak yerel seçim startını Temmuz ayı içinde vereceğiz. Bununla ilgili ilk toplantımızı önümüzdeki salı günü Akçaabat’ta gerçekleştireceğiz. Adayımızı belirleme noktasında bir sandık kuracağız. Aday belirleme yöntemimizi bir hafta içerisinde bir anket yaparak ilk olarak Akçaabat adayımızı belirleyeceğiz”

MHP Yomra’da adaylar şimdiden ortaya çıkıyor - Devamı diğer sayfada -

 

MHP’ye aday yığılması var. Mesela Trabzon’un en büyük ilçelerinden biri olan Yomra’da da aday yığılması var. İlçenin İmam Hatip Lisesi Müdürü Muharrem Lütfü Pahlivan adaylık başvurusunu yaptı. Emekli imam Türk Dinayet Sendikası Şube başkkanı Hasan Dilaveroğlu da aday adayları arasında. Belki de en dikkat çekici aday ise dışarıdan geliyor ancak ilçe ile sıkı bağları olan biri, İstanbul MHP il başkan yardımcısı Şahin Çakır, o da Yomra için geliyor. Adaylık başvurusunu yaptı. Çarşıbaşı için de Halil Kul ile Ahmet Çakır’ın adı öne çıkarken Araklı’ya da dışarıdan bir isim geliyor ama Araklı ile derin bağlantıları var üstelik tabanı da güçlü.

MHP’de Ortahisar için aday yığılması yaşanıyor - Devamı diğer sayfada -

Trabzon MHP’de ilginç bir şekilde ve dikkat çekici bir biçimde, yerel seçimlere doğru aday başvuruları bir önceki yerel seçime göre bir hayli fazla. MHP, ciddi ölçüde ilgi odağı.  Bunu MHP’nin kurmayları da gözlemliyor. Ve özellikle de MHP kurmayları başta büyükşehir olmak üzere çok büyük başarı elde edeceklerine inanıyorlar. MHP’de adaylık başvurusundaki yığılmanın bir başka sebebi de Milletvekili Koray Aydın’ın ikinci bir il başkanı gibi çalışması. Hemen hemen her hafta Trabzon’a gelen Aydın bir il başkanı gibi çalışıyor teşkilatı diri tutuyor siyaseten hem siyasete hem de MHP’ye uzak duran dinamikleri bile ziyaret ederek ciddi bir politik strateji uyguluyor. Bu da MHP’nin aday patlaması yaşamasına neden oluyor.

Öyle ki, MHP kurmayları Ortahisar için büyük bir gizlilik içinde son derece sansasyon yaratacağına inandığı bir ismi ikna bile ettiler. Teşkilat ve parti dinamikleri bu isme vize verdi. Sadece bu ismin evet demesine kaldı. Hem Ocak kültürünün ve tabanının kabulleneceği hem de MHP’ye ilk kez oy verecek kitlenin beğenisini taşıyacak denilen aday kim olabilir. Bu konuda MHP kurmaylarının ağzı çok sıkı ama birkaç gün içinde bu ismi size biz açıklayacağız.

MHP’nin Akçaabat adayı - Devamı diğer sayfada -

2014 yılında yapılacak olan Mahalli İdareler Genel Seçimi öncesinde MHP’den Akçaabat belediye başkanlığı için Mehmet Ali Topsakal  aday adayı olduğunu açıkladı. Adaylığı ile ilgili açıklamada bulunan Topsakal, Ülkücü camianın içinden geldiğini ve Akçaabat halkının kendi ismi etrafında birleşeceğine inancının tam olduğunu ifade etti. Topsakal, “Uzun yıllar İstanbul’da ülkücü camianın içerisinde partime hizmet etmekteyim. İş hayatında ve siyasette edindiğim tecrübemle memleketimdeki halkıma hizmet etmek istiyorum. Partim beni aday gösterdiği takdirde projelerim ve ekibimle birlikte Akçaabat halkına layık olduğu hizmeti vermek için gayret göstereceğim” 1972 Akçaabat doğumlu olan Mehmet Ali Topsakal, İstanbul’da iş adamlığı yapmaktadır. Evli ve 1 çocuk babası olan Topsakal, Akçaabat İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra İktisat fakültesinde 2 yıl eğitim gördükten sonra ayrılmış ve halen eğitimine özel bir üniversitede devam etmektedir.

AK Parti’de zirve doğuracak mı? - Devamı diğer sayfada -

AK Parti’nin Trabzon teşkilatlarında uzun zamandan bu yana teşkilat içi sorunların masaya yatırıldığı bir toplantı yapılmadı. Bu da teşkilatların fokurn fokur kaynamasına neden oluyor. Konu ile ilgili olarak Ak Partili dostlarımız ile yaptığımız sohbetlerden çıkan sonuç şu “Geniş kapsamlı kendi içimizde özeleştiri ağırlıklı bir toplantı gerekli, sorunlarımızı masaya yatıralım” talebi artık hem bakan Bayraktar’a hem de milletvekillerine iletildi. Önümüzdeki günlerde ilçe başkanları belediye başkanları meclis üyeleri ve il yönetimi bir araya gelecek. Bu konuda bizin edindiğimiz son bilgiye göre de Bakan Bayraktar’ın başkanlığında bütün milletvekillerinin katılımı bir özeleştiri ağırlıklı toplantı için start verilmiş durumda. Bu toplantıda il başkanı Günnar’ın herkes eteklerindeki taşı döksün diyerek meselelerin masaya yatırılmasına ön ayak olacağını öğrendik. Bu arada Milletvekili eski bakan Faruk Özak’ın tabandan gelen bu serzenişler karşısında “İki ay bizzat Trabzon’da olacağım en kısa zamanda geniş istişareli bir toplantı yapacağız hazırlıklı olun” dediğini de duyduk. 

Balta aday olacak mı?  - Devamı diğer sayfada -

AK Parti Trabzon il başkanlığını seçimle kaybettikten sonra Vakfıkebir’e dönen Muhammet Balta’nın siyasi hedefi o dönem ilçe belediye başkanlığıydı. Bir anda Bakan yardımcısı olması ile Balta’nın siyasi geleceği de kimi çevrelere göre parlak bir döneme girdi. Şimdi Balta için “Büyükşehir” belediye başkan adayı olabilir deniyor. Bu arada Balta’nın kendi adını taşıyan kuzeni Muhammet Balta’nın da adı Vakfıkebir için geçmeye başladı. Siyaset hele Trabzon gibi çok çetin ve dengeli ve de kontrollü yürütülün siyasi kulvarda iki Balta’nın da belediye başkan adaylığı zor gerçekleşecek bir şey o nedenle küçük Balta’nın, büyük Balta’nın büyükşehir belediye başkan adaylığı ile ilgili sürüce zeval gelmemesi için her türlü geri adımı atabileceğini de hatırlatmakta fayda var.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler