Trabzon'da seçim kurulu oluşturuldu

Yeni büyükşehir olan illerde ve yeni kurulan ilçelerde seçimlerin düzenli yürütülebilmesi için seçim kurulları oluşturuldu.Yüksek Seçim Kurulu'nun on dört ilin büyükşehir olması nedeniyle aldığı kararlar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.Aydın

Trabzon'da seçim kurulu oluşturuldu

Yeni büyükşehir olan illerde ve yeni kurulan ilçelerde seçimlerin düzenli yürütülebilmesi için seçim kurulları oluşturuldu.

Yüksek Seçim Kurulu'nun on dört ilin büyükşehir olması nedeniyle aldığı kararlar Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.

Aydın, Balıkesir, Denizli, Hatay, Malatya, Manisa, Kahramanmaraş, Mardin, Muğla, Ordu, Tekirdağ, Trabzon, Şanlıurfa ve Van illeri olmak üzere, toplam 14 İl büyükşehir belediyesine dönüştürüldüğünü anımsatan YSK, 14 büyükşehirde toplam 25 ilçe kurulduğunu Zonguldak'da da Kilimli ve Kozlu olmak üzere iki yeni ilçe kurulduğu kaydedildi.

Yeni ilçelerde 40 ilçe seçim kurulu kuran YSK ayrıca 26 merkez ilçe seçim kurulu oluşturdu. YSK, yeni kurulan ilçelerden nüfusu 200 bini aşanlar ile nüfus sayısındaki artışa göre kurulmasına karar verilen yeni ilçe seçim kurullarının coğrafi görev alanlarının, seçim çevreleri, nüfus durumları ile idari birimlerdeki bütünlüğü gözetilerek, ilçe seçim kurulu başkanları ile il seçim kurulu başkanlıkları tarafından belirlenmesine karar verdi.

YSK, yeni kurulan ilçelerdeki ilçe seçim kurulunun siyasi partili üyelerinin belirlenmesini ve belirlenen isimlerin tutanaklarının kendisine gönderilmesini de istedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel