Trabzon'da patatesli protesto

Grup köy yolunu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, tepkilerini 'patates tarlası' benzetmesi yaptıkları yola patates ekerek gösterdi. Yomra ve Arsin ilçelerine bağlı Tandırlı, Yolaç, Üçpınar, Maden, Kılıçlı, Çamlıyurt, İşhan ve Dumanlı köylerine ulaşımı

Trabzon'da patatesli protesto
Grup köy yolunu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, tepkilerini 'patates tarlası' benzetmesi yaptıkları yola patates ekerek gösterdi.

Yomra ve Arsin ilçelerine bağlı Tandırlı, Yolaç, Üçpınar, Maden, Kılıçlı, Çamlıyurt, İşhan ve Dumanlı köylerine ulaşımın sağlandığı yaklaşık 40 kilometrelik grup köy yolunun toprak olan yaklaşık 10 kilometrelik bölümü, özellikle yağmurlu günlerde adeta çamur deryasına dönüyor. Bozuk yolda yağmurla birlikte toprak zemin yumuşamasıyla zaman zaman köy minibüsleri çamura saplanıp kalıyor. Araçlar saplandığı yerden vatandaşların uzun uğraşları sonucu kurtarılarak yoluna devam edebiliyor.

Yolun adeta bir patates tarlasını andırdığını ileri süren 8 köyden bir grup vatandaş ve şoför, yaptıkları ilginç bir eylemle tepkilerini ortaya koydu. Araçları ile yolu bir süre trafiğe kapatan vatandaşlar, 'burası yoldan çok patates tarlasına benziyor' diyerek tepki için yola patates ekti. Köylüler adına bir açıklama yapan İdris Çil, yetkililerden bir an önce yollarına çözüm bulmalarını istediklerini dile getirdi. "İş, aş değil, yolumuzun yapılmasını istiyoruz." diyen Çil, "Bu yoldan birçok köyün ulaşımı sağlanıyor. Ancak yolun hali adeta bir patates tarlası gibi. Yetkililerin gelip burada halimizi görmelerini istiyoruz. Adeta çamur deryasını andıran ve ulaşımın güçlükle sağlanabildiği yolun bir an önce asfaltlanmasını istiyoruz." şeklinde konuştu.

Bir hastaları olduğu zaman bile 'yolda kalırız' endişesi ile hastaneye gitmeye korktuklarını iddia eden Çil, yolun bozuk olmasından dolayı arabalarının da sürekli arıza yaptığını dile getirdi. Söz konusu yoldan tarihi Santa Harabeleri'ne de ulaşımın sağlandığına vurgu yapan Çil, "Harabelere gitmek isteyen yerli ve yabancı birçok turist yolun yarısından geri dönmek zorunda kalıyor. Yörenin en önemli turistik mekanları arasında gösterilen harabelere ulaşımın böyle bir yoldan sağlanması turizmi adına da önemli bir kayıptır." ifadelerini kullandı.

Cemal Koş ve Coşkun Uzunoğlu isimli vatandaşlar da, yolun bozuk olmasından dolayı çok büyük sıkıntılar yaşadıklarını anlattı. Alın teri ile aldıkları araçların kısa zamanda hurdaya döndüğünü belirten Koş ve Uzunoğlu, binlerce insanın faydalandığı grup yolunun bir an önce yapılmasını istediklerini ifade ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel