Trabzon'da okul isyanı sürüyor!

Trabzon’da öğrenci velileri okullarının şehir merkezinden Esiroğlu Beldesi’ne taşınacak olmasına yönelik tepkilerini sürdürürken, konuyla ilgili Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç’ın sözlerine tepki amacıyla Valilik önünde basın açıklaması yaptı.  Öğrenc

Trabzon'da okul isyanı sürüyor!
Trabzon’da öğrenci velileri okullarının şehir merkezinden Esiroğlu Beldesi’ne taşınacak olmasına yönelik tepkilerini sürdürürken, konuyla ilgili Milli Eğitim İl Müdürü Tamer Kırbaç’ın sözlerine tepki amacıyla Valilik önünde basın açıklaması yaptı. 
 
Öğrenci velileri adına basın açıklamasını okuyan Şaduman Milli Eğitim Müdürü Tamer Kırbaç’ın öğrencileri zan altında bırakan açıklamalarının aileleri üzdüğünü ifade ederek, “Daha önce yapmış olduğumuz basın açıklamamızda, Sosyal Bilimler Lisesi'nin yönetmeliği gereği öncelikli olarak okuldaki alanlarla ilgili yüksek öğretim kurumlarının bulunduğu merkezlerde açılması gerektiğini ve daha bir sürü argümanı belirtmiştik. Bugünkü basın açıklamamız ise, yöneticilerimiz tarafından medyaya servis edilen asılsız ve yanlış bilgilerin düzeltilmesi, basının ve Trabzon kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi amacını taşımaktadır.
Okulumuzun 2013-2014 eğitim- öğretim yılında alacağı 4 şube toplam 120 öğrenciyi yerleştireceği derslikler mevcuttur. 2014-2015 Eğitim-öğretim yılı için de 3 dersliğimiz hazırdır. Kaldı ki okulumuz 2014-2015 eğitim-öğretim yılında 4 şube mezun vereceğinden artık sınıf sıkıntısı yaşanmayacaktır. Milli Eğitim Müdürünün, göz bebeğimiz çocuklarımızı, okul idareci ve öğretmenlerimizi zan altında bırakacak basında çıkan açıklamalarını esefle karşılıyoruz. Milli Eğitim Müdürünün 'İki yıldır diken üstünde oturuyorum, kız ve erkek öğrencilerin aynı merdivenleri kullanarak uyumaya gitmeleri inanın beni rahatsız ediyor' sözlerini de esefle karşıladığımızı bildiriyoruz. Kız ve erkek öğrencilerimiz kesinlikle ayrı ayrı merdivenleri kullanarak kendi pansiyon katlarına çıkmaktadırlar. Bu durum Milli Eğitim Müdürünün Sosyal Bilimler Lisesi'nden ne kadar habersiz olduğunu ortaya koymaktadır. Trabzon'un en güvenilir okulunu, kadro ve öğrencilerini bu şekilde töhmet altında bırakmanın ne anlama geldiğini Trabzon halkının anlayışına bırakıyoruz” dedi.
 
Kararı alanlara haklarını helal etmeyeceklerini ifade eden Genç, “Bu kararı alanlara ve aldıranlara hiçbir şartta hakkımızı helal etmiyeceğiz. Bütün bu açıklamalardan sonra özellikle Başbakanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dan Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar’dan Trabzon Milletvekillerimizden ve Trabzon Belediye Başkanımız Sayın Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu’ndan mahalli idarecilerimizin çocuklarımıza ve bize uyguladıkları bu zulmü üzerimizden kaldırmalarını bekliyoruz, istiyoruz ve rica ediyoruz” diye konuştu. 
 
Basın açıklamasının ardından aralarında öğrencilerin de bulunduğu veliler bir süre merdivenlerde oturarak tepkilerini dile getirdi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler