Trabzon'da kurban fiyatları

Trabzon’un Değirmendere mahallesi Deliklitaş mevkiinde kurulan kurban pazarında bugünlerde hareketli günler yaşanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık bakmak için gelen vatandaşlar pazarda ilk olarak fiyat araştırması yapıyor. Daha sonra ise

Trabzon'da kurban fiyatları

Trabzon’un Değirmendere mahallesi Deliklitaş mevkiinde kurulan kurban pazarında bugünlerde hareketli günler yaşanıyor. Yaklaşan Kurban Bayramı dolayısıyla kurbanlık bakmak için gelen vatandaşlar pazarda ilk olarak fiyat araştırması yapıyor. Daha sonra ise gözüne kestirdiği ve bütçesine uygun olduğuna inandığı hayvan için pazarlık yapıyor.

Hayvan yetiştiricileri ise kendileri için en önemli satış dönemi olan Kurban Bayramı'na yönelik tüm hazırlıklarını yaparken, onlarda, gözü gibi baktıkları hayvanlarına iyi fiyattan satmak için her türlü satış tekniğini kullanıyor.


Erzurum'un Aşkale ilçesinden Trabzon'a kurbanlık satmak için gelen yetiştirici Yalçın Kaya, geçen yılki fiyatlarla bu yılki fiyatların aynı olduğunu belirterek, "Satışlarımız iyi, fiyatlar da uygun. Geçtiğimiz sene ile bu yılki fiyatlar arasında bir fark yok. Her bütçeye göre kurbanlık var. Fiyatlar büyük başlar için 2 bin 500 TL ile 6 bin TL arasında değişiyor. 300 kiloluk bir hayvandan, ortalama 150 kilo et çıkıyor. Kurbanlık büyükbaş hayvana 7 kişi ortak olabiliyor. 2 Bin 500 TL'ye satılan bir hayvana 7 kişi ortak olduğu zaman 357 TL gibi bir fiyat adam başına düşüyor. Bu fiyat vatandaşlarımız için uygun oluyor. Tabi kilosuna göre bu fiyat artabiliyor isteyen bütçesine göre istediği kilogram da hayvanı alabiliyor" dedi.
 

Kaya, yağmur ve soğuk havaya rağmen kurbanlıklarını satmaya çalıştıklarını da ifade ederek “Yağmur yağdığı zaman çamur içinde kalıyoruz. Modern bir kurban pazarı bizimde hakkımız. Bizden 500 lira yerine bin lira alsınlar ama burada kaldığımız süre boyunca rahat edelim" şeklinde konuştu

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler