Trabzon’da kızlı erkekli tepki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin sözleri Karadeniz Teknik Üniversitesi ‘nde protesto edildi.Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin "Kızlı erkekli kalıyorlar. Bizim muhafazakar demokrat yapımıza ters. Denetleyeceğiz" sözleri

Trabzon’da kızlı erkekli tepki!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin sözleri Karadeniz Teknik Üniversitesi ‘nde protesto edildi.

Başbakan Erdoğan’ın öğrenci evlerine ilişkin "Kızlı erkekli kalıyorlar. Bizim muhafazakar demokrat yapımıza ters. Denetleyeceğiz" sözleri tüm yurtta olduğu gibi Trabzon’da da protesto edildi.Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler önce tiyatro oynayıp ardından halay çekti.Protesto yürüyüşü sonrası öğrencilerden Tuğba Öztürk basın bildirisi okudu.

Karadeniz Teknik Üniversitesi İktisadi Bilimler Fakültesi önünde toplanan öğrenciler tepki amaçlı ''Evime yaşamıma karışma, kızlı erkekli yürüyoruz’’ şeklinde  yazılı pankart taşıdılar. Protesto  yürüyüşü öncesi halay çeken öğrenciler  halaydan sonra yürüyüşe başladılar. Yürüyüş sırasında ''Benim evim benim kararım’’ , ''Kızlı erkekli direniyoruz’’ , ''Tayyip elini evimden çek’’ , ''Oğlan bizim kız bizim sanane Tayyip’’ şeklinde sloganlar atıldı. Daha sonra ’’Zıplamayan AKP’li, ampul Tayyip ve isyan’’ şeklinde sloganlar attılar. Yürüyüş sonrası Tuğba Öztürk isimli öğrenci basın bildirisi okudu.

Öğrenci özetle şunları söyledi;
''Bizler soruyoruz: Tecavüzcülerin aklandığı, çocuk istismarcısı Hüseyin Üzmezgiller’in beraat ettiği bir ülkenin başbakanı, 18 yaşını doldurmuş, kendi kararlarını kendi alabilecek olgunluğa erişmiş üniversite öğrencilerinin aynı ortak alanlarda masaya oturmasını, çay içmesini, aynı evlerde kalmasını, ortak bir hayatı paylaşmasını nasıl ahlaksızlık olarak görebiliyor. Eğer bir kadın üniversiteli ile erkek üniversitelinin aynı evi paylaşması ahlaksızlık ise AKP döneminde yaşanan ve AKP hukukunun bizzat koruduğu taciz, tecavüz ve kadın cinayetleri nedir? Bizler özgürlüğümüzün bizzat kısıtlandığı, gerici bir anlayış ile yaşamımıza müdahale edildiği böyle sakat bir ahlak anlayışını kabul etmiyoruz. AKP’yi başbakan tabiri ile ''ızlı erkekli’’ yıkacağız. Evime yaşamıma dokunma!’’
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel