Trabzon'da kitap okuma saati

Görev yaptığı yerlerde eğitime verdiği önem ve bu konuda yaptığı çalışmalarla tanınan Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Trabzon'a atandıktan sonra başlattığı 'Okuyan Şehir Trabzon' uygulaması, kamu kurumları ve okulların ardından şimdi de camilerde başladı. T

Trabzon'da kitap okuma saati

Görev yaptığı yerlerde eğitime verdiği önem ve bu konuda yaptığı çalışmalarla tanınan Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın Trabzon'a atandıktan sonra başlattığı 'Okuyan Şehir Trabzon' uygulaması, kamu kurumları ve okulların ardından şimdi de camilerde başladı. Trabzon merkezindeki 2 nolu Bostancı Camii'nde kitap okuma uygulamasına cemaat ilgi gösterdi. Cami cemaati, yatsı namazından önce camide ve caminin çay ocağında yaklaşık yarım saat kitap okuyor. Yaşlıların çoğunlukta olduğu cami cemaati, kitap okumanın

yaşının olmadığını ifade ederek sadece yapılan vaazlarla değil okuyarak da birçok konuda bilgi sahibi olduklarını belirtiyor.

Cami imamı Selahattin Günaydın ise cemaatin kitap okuma saatine ilgi gösterdiğini belirterek İslam'da okumanın ve bilgilenmenin önemine işaret etti. Değişik konularda kitapları cemaatin büyük bir ilgiyle okuduğunu söyleyen Günaydın, toplumda din konusunda yaygın hurafelerle mücadele etmede okumanın faydalarına işaret etti.

Camilerin sadece namaz kılınan, namaz ve abdestle ilgili bilgilerin verildiği yerler olmadığını anlatan Günaydın, şöyle konuştu: "İslam'da camiler aynı zamanda ilim tahsili yapılan birer medresedir. Camilerde sadece dini konularda bilgiler değil insan hayatının her alanında gerekli bilgiler de öğrenilmeli. Cemaatimizin doğru bilgiyi yine doğru kaynaklardan alması son derece önemli. Bu anlamda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın hazırladığı çeşitli konularda bilgi veren kitapları kütüphanemize kazandırıyoruz."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler