Trabzon'da aile faciasına 56 yıl!

Trabzon'da yaklaşık 8 yıl önce eşi ve kayınvalidesini silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan ancak bu kararın Yargıtayca bozulmasının ardından tekrar yargılanan sanık Muzaffer Ç., bu defa 56 yıl 3 ay ağır ha

Trabzon'da aile faciasına 56 yıl!

Trabzon'da yaklaşık 8 yıl önce eşi ve kayınvalidesini silahla vurarak öldürdüğü gerekçesiyle yargılanarak müebbet hapis cezasına çarptırılan ancak bu kararın Yargıtayca bozulmasının ardından tekrar yargılanan sanık Muzaffer Ç., bu defa 56 yıl 3 ay ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Muzaffer Ç. hazır bulundu. İddia makamı, hükümlü sanık Muzaffer Ç.'nin “nikahlı eşini ve kayınvalidesini kasten öldürmek, ruhsatsız silah taşımak” suçlarından cezalandırılmasını isterken, sanık Muzaffer Ç. duruşmadaki ifadesinde "Takdir mahkemenindir” dedi. Mahkeme heyeti sanık Muzaffer Ç.'yi, kasten eşini öldürmek suçundan önce müebbet hapis cezasına çarptırırken, ardından da bu cezasını 30 yıl ağır hapis olarak belirledi. Kayınvalidesini öldürmek suçundan da önce müebbet, ardından cezasında indirime gidilerek 25 yıl ağır hapis cezası olarak belirledi. Mahkeme heyeti sanık Muzaffer Ç'yi yasak silah taşımak suçundan da 1 yıl 3 ay olmak üzere toplam 56 yıl 3 ay ağır hapis cezasıyla cezalandırdı.

Mahkeme heyeti 13 Kasım 2000 tarihinde sanık Muzaffer Ç.'yi 2 kişiyi öldürmek suçundan müebbet hapis cezasıyla cezalandırırken, bu karar daha sonra Yargıtayca 3 kez bozulmuştu. Yargıtay, ölen kişiler için ayrı ayrı ceza verilmesini belirtmesinin ardından Trabzon 1. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada sanık Muzaffer Ç., her iki maktül için 25 ve 30 yıl olmak üzere 1 yıl 3 ay da yasak silah taşımak suçundan toplam 56 yıl 3 ay ağır hapis cezasıyla cezalandırdı.

Öte yandan Trabzon'un Yenimahalle semtinde 14 Mart 2000 tarihinde meydana gelen olayda, Muzaffer Ç., eşi Özlem Ç. ile kayınvalidesi Havva E.'yi tabancayla vurarak öldürmüştü. Sanık Muzaffer Ç., önceki duruşmalardaki ifadesinde eşiyle severek evlenmelerine rağmen aralarında geçimsizlik olduğunu, olay günü kayınvalidesinin kendisini tahrik ettiğini belirtmişti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel