Trabzon'da ki Cinayete 16 Yıl

Trabzon'da yaklaşık 1,5 yıl önce bir benzin istasyonunda kendisine küfür ettiği iddiasıyla bir otobüs şoförünü silahla vurarak öldüren şahıs, 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Sedat Karatay

Trabzon'da ki Cinayete 16 Yıl

Trabzon'da yaklaşık 1,5 yıl önce bir benzin istasyonunda kendisine küfür ettiği iddiasıyla bir otobüs şoförünü silahla vurarak öldüren şahıs, 16 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı.

Trabzon Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen davada tutuklu sanık Sedat Karatay hazır bulundu. Karatay, son ifadesinde olayın tahrik sonucu meydana geldiğini belirterek "Bu olay bir kazadır. Kazaya sebebiyet veren de kendileridir. Kamera görüntülerinde herşey bellidir. Bana küfüretmeseydi bunların hiçbiri olmayacaktı. Üniversiteyi bitirmeme 4 dersim kalmıştı. Kimseyle de bir sorunum yoktu" dedi.

Mahkeme heyeti, Akif Petanoğlu isimli otobüs şoförünü öldüren Sedat Karatay'a ilk önce müebbet hapis cezasına çarptırırken, daha sonra bu cezasını 16 yıl 15 gün ağır hapis cezasına çevirdi.

Trabzon Havaalanı mevkiinde 26 Mart 2006 tarihinde bir akaryakıt istasyonuna yakıt ikmali ve temizlik için gelen Tokat Yıldızı firmasına ait 60 AP 959 plakalı yolcu otobüsünün sürücüsü Akif Petanoğlu, burada tartıştığı Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) İşletme Bölümü son sınıf öğrencisi Sedat Karatay tarafından kafasından silahla vurulmuştu. Olaydan sonra kaçan Karatay, Rize'nin İyidere İlçesi'nde jandarma ekipleri tarafından yakalanarak Trabzon'a getirilmişti

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel