Trabzon'da kar alarmı

Trabzon'un 18 ilçesindeki ana arter köy yollarının trafiğe açık tutulması için seferberlik ilan edildi. İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, 47 kişilik bir ekip ile kar mücadelesinin devam ettiğini belirtti.. İl Özel İdaresi ilçe kaymakamları ile organizeli bi

Trabzon'da kar alarmı

Trabzon'un 18 ilçesindeki ana arter köy yollarının trafiğe açık tutulması için seferberlik ilan edildi. İl Genel Sekreteri İbrahim Kul, 47 kişilik bir ekip ile kar mücadelesinin devam ettiğini belirtti..

İl Özel İdaresi ilçe kaymakamları ile organizeli bir şekilde kar mücadelesine başladı. Valilik merkezde kriz masası kurdu. Şu ana kadar toplam 2183 km köy yolu ulaşıma açıldı. Yetkililer kar yağışının devam etmesi nedeni ile ulaşıma açılan yolların yeniden kapandığına dikkat çekti.

Trabzon ve ilçelerine ani bastıran kar yağışına karşı teyakkuzda olan İl Özel İdaresi ekipleri hemen araziye çıktı. İl Genel Sekreteri İbrahim Kul,18 ilçe merkezinin kaymakamlıkları ile ortak bir çalışma organizasyonu içerisinde olduklarını belirterek,"Kar yağışının devam etmesi ile kardan açılan yolların yeniden kapandı" dedi.

İlk etapta ilçelerdeki ana arter köy yollarını ulaşıma açmayı planladıklarını ifade eden Kul, "İl ve ilçe merkezlerinde okul ve hastane yollarının açık tutulmasına da öncelik verildiğini belirtti. Taşımalı eğitimin aksamaması içinde özellikle bu yöndeki engelleri ortadan kaldırmayı amaçlıyoruz" dedi.

Kar mücadelesinde 18 ilde toplam 55 araç ve 47 kişi görevlendirilmiş durumda 24 saat süre ile de ekipler mücadelelerine devam ediyor.

Kar mücadelesi için İl Özel İdaresinde bütçe kısıtlaması olmadığı da belirtildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel