Kar üstünde hayat kurtarıldı

Akçaabat ilçesi Uçarsu köyünde dün gece saat 02.30 sıralarında havale geçiren bir buçuk yaşındaki çocuğu hastaneye yetiştirme işleminde ambulans başarılı olamayınca kar üstü ambulans (snow- track) devreye girerek çocuğu hastaneye yetiştirdi. Uçarsu köyünd

Kar üstünde hayat kurtarıldı

Akçaabat ilçesi Uçarsu köyünde dün gece saat 02.30 sıralarında havale geçiren bir buçuk yaşındaki çocuğu hastaneye yetiştirme işleminde ambulans başarılı olamayınca kar üstü ambulans (snow- track) devreye girerek çocuğu hastaneye yetiştirdi.

Uçarsu köyünde dün gece saat 02.30 sıralarında havale geçiren bir buçuk yaşındaki Labia Nur Sağır için olay yerine ambulans istendi. Karlı yolda zincir takmasına rağmen hastaya ulaşamayan ambulans geri dönmek zorunda kalırken bu defa devreye kar üstü ambulans girdi.

Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi yanında bulunan 112 Ambulans Komuta Kontrol Merkezi'nden Uçarsu köyüne hareket eden kar üstü ambulans, bir buçuk saatlik yolculuğun ardından İl Özel İdare'ye bağlı ekiplerin de yol açma çalışmasını beklemeksizin kısa sürede hastanın bulunduğu eve ulaştı. Kar üstü ambulansta bulunan doktor tarafından ilk müdahalesi yapılan Labia Nur Sağır önce Akçaabat Devlet Hastanesi'ne ardından Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Labia Nur Sağır daha sonra buradan taburcu edildi.

Doktorlar, havale geçiren çocuklarda saniye farkının çok önemli olduğuna işaret ederken, Labia Nur Sağır'ın zamanında yapılan müdahale ile sağlığına kavuşturulduğunu belirtti.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel