Trabzon'da kaç öğrenci Kuran Kurslarına gidiyor?

Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Trabzon’un il genelinde 39 bin 217 öğrencinin Kuran kurslarına gittiğini söyledi.  9 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, bu yıl fitre miktarının 9.25

Trabzon'da kaç öğrenci Kuran Kurslarına gidiyor?
Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, Trabzon’un il genelinde 39 bin 217 öğrencinin Kuran kurslarına gittiğini söyledi. 
 
9 Temmuz 2013 tarihinde başlayacak Ramazan ayı ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Trabzon Müftüsü Veysel Çakı, bu yıl fitre miktarının 9.25 kuruş olarak belirlendiğini belirtti.
 
Çakı, “Bu yıl camilerimizde kuran kurslarımızdaki yaz kuran kursları katılımı her geçen gün artarak devam ediyor. Geçmiş yıllara göre bu yıl öğrenci patlaması var. Öncelikle Başkanlığımız her ilden eğitici görevliler tespit ederek onları eğitti. Bu yıl ayrıca eskiden hocalarımızın, öğreticilerin sorumluluğunda öğrenciler kalabalıktı. Bir görevliye 50-60 tane öğrenci düşüyordu.
 
Bu da verimi ve kaliteyi düşüyordu. Bu yıl geçici öğretici görevlendirmeleri ağırlıklı verildi. Bu konuda müftülüklerimizi yetki verildi. Bu da hocalarımızın okuttuğu öğrenci sayılarını sınıflarının 15-20-25 arası 25’den fazla olmaması hedefliyoruz. Başkanlığımız ve Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü arasındaki bir protokol gereği yaz kuran kurslarımızdaki öğrencilerimizde farklı spor branşlarında tesislerden yararlanması konusunda da çalışmalarımız devam ediyor.
 
Trabzon il genelinde 2 bin 56 öğreticiyle şuan 39 bin 217 öğrencimiz yaz kuran kurslarında okuyor. Bunun ilerleyen haftalarda Ramazan ayında buna katkı sağlayacağını düşünüyorum Trabzon genelinde 50 bin tane öğrencimizin kuran kurslarına katılacağını düşünüyoruz. Evden gitsin de nereye giderse gitsin anlayışla bakılmamalıdır. Anne babalar çocuklarını gönderdikleri görevlilerimizle bire bir diyalog kurulsun ki, sağlıklı bir verim alınabilsin” dedi.
 
Ramazan ayının ibadet ayı olduğunu dile getiren Çakı, “Ramazan ayı ile ilgisi bütün hazırlıklarımız tamamlanmıştır. Ramazan öncesinde Büyükşehir Belediyemizle bir çalışma yapılarak merkezde bulunan bütün camilerimiz halılarını belediyemiz yıkamıştır. Bu yılki fitre miktarı 9.25 kuruş olarak belirlenmiştir. Bu asgari fitre miktarıdır. Fitre verecek Müslümanların en iyi fitre tespit yöntemi günlük kişi başına düşen mutfak masrafıdır. Bir kişinin günlük mutfak masrafını kişi başına bölümü en güzel fitre bölümüdür. Ramazan ayı ibadet ayıdır. Daha çok ibadete zaman ayırmamız gerekir” şeklinde konuştu.
 
Ramazan eğlencesi adı altında oluşturulan faaliyetlerin yanlış olduğunu kaydeden Çakı, “Ramazan etkinliği güzel bir şey, Ramazan eğlenceleri ifadesine ben sıcak bakmıyorum. Ramazan etkinliği olabilir, ama Ramazan eğlencesi hep eğlence boyutunun ön plana çıkarılmasını da Ramazan’ın ibadet mevsimi olması nedeniyle bağdaştıramıyorum.
 
Tabi ki Ramazan’ın kutsallığına uygun eğlence de olabilir ama basınımızda devamlı Ramazan’ın sanki eğlence ayıymış gibi bunun öne çıkarılması doğru değil. Ramazan’la ilgili çok etkinlikler olabilir. Güzel bir yer Kuran ziyafeti yapılabilir. İftar kampanyaları yapılabilir. Bunlar Ramazan etkinliğidir” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Resmi İlanlar
Bölgesel