Trabzon'da işsizliği bitirecek proje

Trabzon’da Genç Girişimci İşadamlarının hazırladığı ve hayata geçirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayratar’a sunduğu TUVİUS-6 projesi Trabzon’da işsizlik soruna son verecek. Trabzonlu Genç ve Girişimci  İş adamları Haluk İskender, İshak Kurtu

Trabzon'da işsizliği bitirecek proje
Trabzon’da Genç Girişimci İşadamlarının hazırladığı ve hayata geçirmek için Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayratar’a sunduğu TUVİUS-6 projesi Trabzon’da işsizlik soruna son verecek.
 
Trabzonlu Genç ve Girişimci  İş adamları Haluk İskender, İshak Kurtuluş Altun ve Muammer kasap TUVİUS-6 için  Trabzon başta olmak üzere Karadenizde büyük bir istihdam sağlanacak ve bilgisayar  kullanmayı bilen herkes  masa başı iş sahibi olacak dedi. Gelişmeler hakkında bilgi veren Haluk İskender  şunları  söyledi.
 
TUVIUS-6  Türkiye Veri İşleme Üssü -6 olarak adlandırılan  proje, başta  kamu kurumları olmak üzere dijital veri sahibi olan tüm kurum, kuruluş ve tüzel kişilikleri ilgilendirecek  bir projedir. Özellikle son yıllarda e-devlet  ile kamu önderliğinde ülkemizin yakaladığı teknoloji ivmesine  katkı sağlayacak , çok ciddi bir eksikliği kapatacaktır.  TUVIUS-6 Dünyadaki  benzerlerinden ilham aldığımız, Trabzon’a çok uygun olan bir projedir   diyen Haluk İskender şöyle devam etti. 
 
İlk aşamada bir takım başlıklar  belirledik. Bunlardan bazılarını veri akıllandırma, Veri düzeltme,  Veri gurupları  düzeltme  olarak sayabiliriz.  Örneğin;  Belediyeleri ele alalım, Ülkemizde şu anda 2000  küsür  belediye  mevcut. Bunları hemen hepsinin pek çok verisi var. İmar planları, kurul kararları vs. Şu anda e-devlet kapsamında yapılan bu kağıt verilerin sayısal hale getirilmesidir. Yani dijital resim yapılmasıdır. Oysaki bu ilk basamaktır. İkinci basamak bu işte sayısal resimlerin akıllandırılması ve sorgulanabilir   olmasıdır  ki  kurumlar daha hızlı ve doğru hizmet verebilsinler.
 
 Avrupa Birliği entegrasyon sürecinde bu şart biliyorsunuz. İşte TUVİUS6 tam bu noktada devreye giriyor. İnternet ortamında bu sayısal resimleri Doğu Karadenizli gençler kısa bir eğitimin ardından bilgisayarları başında bu verileri akıllandırmaya başlayacaklar.  Bitmez bir iştir ve çok büyük istihdam doğacaktır. Bu sebepten TUVİUS 6 daki 6 Doğu Karadenizde ki 6 ili ifade etmektedir. Bizim  istediğimiz  ve ortaklarımızla hem fikir olduğumuz yer Trabzon’un merkez il olmasıdır.
 
Örnek alığımız model bu alanda yaygın istihdam üreten Çin ve Hindistan bilgi üretim üsleridir.  Bizim şansımız dil farklılığımız çünkü  Çinliler ve Hintliler Türkçe bilmiyor. Tüm Amerika ve İngiltere bu işler için bu ülkeleri kullanıyor. 
 
Model olarak hedeflerimiz yani proje aşamalarımız şunlar.  Önce   bu iş için uzman kadrolar yetiştireceğiz,  sonra odak olacağız. Yani Türkiye ve yakın coğrafya diyecek  ki işte böyle bir işimiz var yollayalım TUVİUS 6 ya orda yapılır bu, Sonra markalaşacagız ve inşallah son aşamada borsaya açılacaz. Şu anda benzer işi yapan şirketler çağrı merkezi denilen uzmanlaşmaya ihtiyaç olmayan alt düzey bir iş tanımı üzerine çalışmaktalar. Bizler ise inşallah minimum düzeyde tekniker yetiştirip uzmanlıkta vereceğiz. Tabi hızlı olmazsak Erzincan ve İzmir gibi şehirler bu işlerde önümüze geçebilir.  Biz “TUVIUS-6”nın Türkiye'nin dijital geleceğinin oluşturulmasında önemli bir rol oynayacağına inanıyoruz.
 
Bizim en büyük şansımız  sayın Çevre ve Şehircilik Bakanımız Erdoğan Bayraktardır.
TUVİUS-6 ya sahip çıkmıştır.  Binlerce gence iş imkanı  doğacak ve Trabzon başta olmak üzere Karadeniz bölgesinde işsizlik sorun olmaktan çıkacaktır. Sayın bakanımızın Trabzon için önüne gelen projelere önem verdiği biliyoruz ve TUVİUS-6 nın hayata geçirilmesi için elinden geleni yapacağına inanıyoruz şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler