Trabzon'da ilk: Kalbe kement attılar

Trabzon Özel Karadeniz Hastanesi, Trabzon’da bir ilke imza atarak Anjiyo yöntemiyle kement atarak katater parçasını ameliyata gerek kalmadan hastanın kalbinden çıkardı.Kalp kısmındaki ağrılar yüzünden hastaneye gelen Ayşe Kurtoğlu (51) yapılan tetkiklerde

Trabzon'da ilk: Kalbe kement attılar

Trabzon Özel Karadeniz Hastanesi, Trabzon’da bir ilke imza atarak Anjiyo yöntemiyle kement atarak katater parçasını ameliyata gerek kalmadan hastanın kalbinden çıkardı.

Kalp kısmındaki ağrılar yüzünden hastaneye gelen Ayşe Kurtoğlu (51) yapılan tetkiklerde kalbin iç kısmında katatere rastlandı . Bunun üzerine yapılan başarılı anjiyo yöntemi ile kement atılarak hastanın kalbindeki 9 cm uzunluğundaki katater parçası kalpten alındı.

Operasyonu gerçekleştiren Kardiyoloji Uzmanı Dr Zeydin Acar, “Kement atma yöntemi ile anjiyo yaparak hastanın kalbinde bulunan 9 cm’lik katater parçasını aldık. Hastamız halen kemoterapi aldığı için açık bir ameliyatı kaldırması çok riskli idi. Bu yöntemi Trabzon’da ilk kez yapıldı. Başarılı bir operasyon geçirdik ve hastamızın kalbinde yer alan 'katater’i sorunsuz bir biçimde aldık” dedi.

Yapılan anjio sonrası konuşan Kurtoğlu da şunları söyledi: “Ameliyat olmam çok riskliydi, ama saolsun doktor bey anjio yöntemi ile kalbimdeki kablo parçasını çıkardı. Allah ondan razı olsun” şeklinde konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler