Trabzon'da İlginç Cinayet

Trabzon'da geçen yıl işlenen çifte cinayetin tetikçisi Coşkun Aydın, 20 gün önce Ukrayna'da yakalandı.Haraç, kurşunlama, adam kaçırma gibi bir dizi suçtan cezaevinde yatan Coşkun Aydın, cezaevinden çıktıktan sonra, iddiaya göre, irili ufaklı işletmeleri h

Trabzon'da İlginç Cinayet

Trabzon'da geçen yıl işlenen çifte cinayetin tetikçisi Coşkun Aydın, 20 gün önce Ukrayna'da yakalandı.

Haraç, kurşunlama, adam kaçırma gibi bir dizi suçtan cezaevinde yatan Coşkun Aydın, cezaevinden çıktıktan sonra, iddiaya göre, irili ufaklı işletmeleri haraca bağladı. Trabzon Maçka'nın Esiroğlu Beldesi'nde müteahhit Mustafa Eyüboğlu'ndan da haraç isteyen Aydın, amacına ulaşamayınca Eyüboğlu ailesini tehdit etti. Aile bu tehditlerle ilgili olarak birkaç kez jandarmaya başvurdu.

Coşkun Aydın'ın cinayetlerin işlendiği 10 Haziran 2006 günü, "Eyüboğlu sülalesini yok edeceğim" tehdidi savurması üzerine Mustafa, Çağdaş, Bahattin ve Emin Eyüboğlu, bir kez daha jandarmaya başvurdu. Coşkun Aydın ile Gökhan Aksoy, karakol dönüşünde önünü kestikleri Eyüboğulları'nın otomobiline kurşun yağdırdı. Saldırıda Mustafa ve Çağdaş Eyüboğlu hayatını kaybederken, Emin ve Bahattin Eyüboğlu ağır yaralandı. Firariler Coşkun Aydın, Gökhan Aksoy ve Halit Sağlam hakkında tasarlayarak iki kişiyi öldürmek ve iki kişiyi öldürmeye teşebbüsten dava açıldı. Teslim olan Sağlam, bir başka suçtan aranmasına rağmen kefalet bulmak şartıyla serbest bırakıldı.

Kuzeninin pasaportuyla Sarp kapısından çıkış yaptığı tespit edilen Coşkun Aydın'ın, Ukrayna'nin Livov Kenti'nde İra adlı bir kadınla yaşadığı ve iki ayrı telefon numarası kullandığı da belirlendi. Bu bilgi üzerine Ağır Ceza, 13 Nisan 2007'de Başsavcılıktan sanık için kırmızı bülten çıkarılmasını, büyük boy bir fotoğrafının da Interpol'e ulaştırılmasını istedi. Firarinin iki fotoğrafını bulan Eyüboğlu ailesi bunları emniyete teslim etti. Coşkun Aydın, kısa süre önce Ukrayna'da yakalandı ve Türkiye'ye iadesi için işlemler başlatıldı.

Muhbire para teklifi

SANIKLARDAN kefaletle serbest kalan ve çek senet tahsilatından 14 dosyası bulunan Halit Sağlam, bir süre tutuklu kaldığı cezaevinden savcılığa ve mahkemeye mektup yazdı. Mektubunda, emekli komiser H.B.'nın kendisini iki jandarma istihbarat mensubuyla tanıştırdığını öne süren Halit Sağlam, şunları söyledi:

"Bana, 'Sen jandarmaya Coşkun'un yakalanması için yardımda bulun, senin tutuklama kararını ortadan kaldırırlar' dedi. 12.08.2006 gecesi Trabzon Taksim Yokuşu parkında JİTEM görevlileriyle buluştuk. Coşkun'un İstanbul'da olabileceğine karar verdikten sonra 250 YTL para vererek gönderdiler."

Emniyet Genel Müdürlüğü'ne başvuran Ayla Eyüboğlu ise Sağlam'ın Jandarma İstihbarat Teşkilatı ile çalıştığını söylemesi üzerine serbest bırakıldığını iddia etti.

Hürriyet

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel