Trabzon'da gözaltı 36'ya çıktı

TRABZON Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nin insan ticareti kapsamında 3 aydır yürüttüğü teknik takip sonucunda başlatılan operasyonda gözaltı sayısı 36'ya yükseldi. Yetkililer, operasyonda sayının artabileceğini belirtti. Yarın Adliyeye Çıkacaklar ÇIKAR amaçlı

Trabzon'da gözaltı 36'ya çıktı
TRABZON Emniyet Müdürlüğü Ekipleri'nin insan ticareti kapsamında 3 aydır yürüttüğü teknik takip sonucunda başlatılan operasyonda gözaltı sayısı 36'ya yükseldi. Yetkililer, operasyonda sayının artabileceğini belirtti.

Yarın Adliyeye Çıkacaklar
ÇIKAR amaçlı suç örgütü kurmak ve fuhuş için yurt dışından ülkeye insan sokmak suçlarından sorgulanan çoğu erkek sanıkların yarın adliyeye sevkedilecekleri belirtilirken, dün de 4 kişi daha gözaltına alındı.

5 Kadın Şikayetçi Oldu
YABANCI uyruklu 5 kadının da emniyete başvurarak zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltındaki bazı kişilerden şikayetçi oldukları öğrenildi. Emniyet Müdürü Feridun Boz, operasyonun başsavcılık koordinesinde devam ettiğini söyledi.

TRABZON Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin, insan ticareti ve fuhuşla mücadele kapsamında yaklaşık 3 aydır yürüttüğü istihbarı çalışmalar ve teknik takip sonucunda önceki gün başlattığı operasyonda gözaltına alınanların sayısı 36'ya yükseldi. Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen operasyonun devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

ÇALIŞMALAR 3 AY SÜRDÜ
Valiliğin önceki gün yaptığı yazılı açıklamaya göre, insan ticareti ve fuhuşla mücadele kapsamında 3 aydır istihbarı ve teknik çalışmalar yapan Trabzon Emniyet Müdürlüğü ekipleri, iki gün önce operasyon başlattı. Çömlekçi Mahallesi'nde fuhuş yapıldığı iddia edilen 6 otel ile çeşitli kafeterya ve evlere yapılan baskınlarda, 'çıkar amaçlı suç örgütü kurmak', 'fuhuş amaçlı yurtdışından ülkeye insan sokmak ve kadın ticareti yapmak' suçlamasıyla 3 yabancı uyruklu bayan ile 29 erkek Türk vatandaşından oluşan toplam 32 kişinin gözaltına alındı. Baskın yapılan otel ve evlerde, fuhuş yapan kadınlarının saklandığı gizli bölmelerin bulunduğu, fuhuş yaptırılan kadınlara kullandırılan ve 'çetere' adı verilen çeşitli belgeler ile çok sayıda fişek, uyuşturucu madde ve fuhuştan elde edildiği tahmin edilen 18 bin YTL ile 400 Amerikan Doları'nın ele geçirildiği de belirtildi.

4 YENİ GÖZALTI, 5 ŞİKYETÇİ
Trabzon Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde halen devam eden operasyon kapsamında dün 4 kişi daha gözaltına alındı ve böylece gözaltı sayısı 36'ya yükseldi. Polisin çalışmalarının devam ettiği ve gözaltı sayısının artabileceği kaydedildi. 'Çıkar amaçlı suç örgütü kurmak' ve 'fuhuş için yurtdışından ülkeye insan sokmak' suçlarından sorgulanan bu kişilerin Pazartesi günü adliyeye sevk edilecekleri açıklandı. Ayrıca şu ana kadar yabancı uyruklu 5 kadının da Emniyet Müdürlüğü'ne başvurarak, kendilerine zorla fuhuş yaptırdıkları iddiasıyla gözaltındaki bazı kişilerden şikâyetçi oldukları ve mağdur sayısının da artabileceği belirtildi. Trabzon Emniyet Müdürü Feridun Boz, "Savcılığın organizesinde operasyon devam ediyor. Yeni gelişmeler olabilir" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler