Trabzon'da gıyabi cenaze namazı kılındı

Trabzon Sivil İnsiyatifi öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ikindi namazı sonrası Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Temel Altunba

Trabzon'da gıyabi cenaze namazı kılındı
Trabzon Sivil İnsiyatifi öncülüğünde bir araya gelen vatandaşlar, ikindi namazı sonrası Mısır'da hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı. Trabzon Belediye Başkanı Dr. Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu ve AK Parti eski Merkez İlçe Başkanı Temel Altunbaş'ın da katıldığı programda namaz sonrası Mısır'daki askeri darbe ile halka yönelik şiddet ve bugün yaşanan katliam kınandı.
 
Gıyabi cenaze namazı sonrasında bir basın açıklaması düzenleyen Trabzon Sivil İnsiyatifi, Mısır'daki olayları protesto etti. Grup adına basın açıklamasını okuyan Abdurrahman Şimşek, Adeviyye Meydanı'nın kan golüne döndüğünü belirterek, "Mısır'da ırkçı emperyalizmin desteği ile ve silah zoruyla yönetime el koyan darbeciler bu sabah itibariyle Adeviyye Meydanında yeni bir katliama başladılar. Darbe yönetimi keskin nişancıları da kullanarak ikibinüküyüze yakın insanı şehit ederken on binlerce insanı da yaralamıştır. Adeviyye Meydanı'nda sergilenen bu kanlı katliam daha önceki müdahalelerde olduğu gibi canlı yayında tüm Dünya'nın gözleri önünde gerçekleşmiştir. Darbeye karşı direnişin sembölü olan Adeviyye Meydanı adeta kan golüne çevrilmiştir" dedi.
 
Her zaman mazlumların yanında olacaklarını dile getiren Şimşek, "Yaşanılan katliam karşısında ABD ve AB'nin dilsiz şeytanlığı bizi şaşırtmamıştır. Bu bölgenin çıbanbaşı işgalci ve terörist İsrail'in dökülen kana dair sevinci bizi şaşırtmamıştır. Körfezin ve İslam Coğrafyasının diğer işbirlikçi yönetimlerinin çirkefliği bizi şaşırtmamıştır. Allah'ın laneti zalimlerin ve işbirlikçilerin üzerine olsun. Akıttıkları kanda boğulmaları çok yakındır. Mısır'daki onurlu direnişe selam olsun. Adeviyye'nin şehitlerine selam olsun. Trabzon Sivil toplum kuruluşları olarak tüm varlığımızla mazlumların yanındayız" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler