Trabzon'da eğitim toplantısı

Trabzon'da ilk ve orta dereceli okulların katıldığı Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları'ndan Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri hakkında Trabzon Milli Eğitim İl Müdürlüğü ek hizmet binası konferans salonunda bir bilgilendirme toplantısı ya

Trabzon'da eğitim toplantısı

Trabzon'da ilk ve orta dereceli okulların katıldığı Avrupa Birliği (AB) Eğitim ve Gençlik Programları'ndan Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri hakkında Trabzon Milli Eğitim İl Müdürlüğü ek hizmet binası konferans salonunda bir bilgilendirme toplantısı yapıldı.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü AB Projeler Koordinasyon Birimi tarafından, AB Eğitim ve Gençlik Programları Comenius Okul Ortaklıkları Projeleri hakkında katılan davetlilere projeden daha etkin bir şekilde faydalanabilmeleri konusunda bilgiler verildi. Trabzon'daki okullardan bir idareci ve bir öğretmenin hazır bulunduğu toplantıda açılış konuşmasını yapan Milli Eğitim Şube Müdürü Orhan Genç okulların proje yapma konusunda daha cesaretli olmalarını istedi. Trabzon'da halen bu kapsamda 11 okulun AB projelerinin kabul edildiğini hatırlatan Genç, okullardan daha fazla sayıda proje yapmalarını istedi.

Proje hazırlama yöntem ve teknikleri konusunda bilgi veren AB Ofisi Comenius Program Sorumlusu Muhammet Türkmen ise projelerde ekip çalışmasının önemine değinerek “Okullarda İngilizce öğretmenleri başta olmak üzere tüm branşlardaki öğretmenler ve idarecilerden oluşan proje ekibi kurulmalıdır. Ekip çalışmasının başaramayacağı hiçbir şey yoktur” diye konuştu.

Proje yapan okullardan Şehit Er Mehmet Akyüz İlköğretim Okulu, Fatih Lisesi ve Akyazı İlköğretim, Maçka CE-Zİ-NE Kardeşler İlköğretim Okulu, İskenderpaşa İlköğretim Okulu ve 24 Şubat İlköğretim Okulu projeleri ve yaptıkları faaliyetlerle ilgili olarak katılımcılara bilgi verdiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel