Trabzon'da doğalgaz isyanı!

MMO Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, yaklaşan kış aylarıyla birlikte tepemizde yeniden siyah toz bulutlarının dolaşacağını ve kentin kirlilikten bunalacağını söyledi. “Artık toz bulutu görmek istemiyoruz” diyen Bülbül, Trabzon’da konutların % 50’sine do

Trabzon'da doğalgaz isyanı!

MMO Trabzon Şube Başkanı Şaban Bülbül, yaklaşan kış aylarıyla birlikte tepemizde yeniden siyah toz bulutlarının dolaşacağını ve kentin kirlilikten bunalacağını söyledi. “Artık toz bulutu görmek istemiyoruz” diyen Bülbül, Trabzon’da konutların % 50’sine doğalgaz hattı bağlanmış durumda. Ne yazıkki, bunların yarısından fazlası henüz doğalgaz kullanmayı tercih etmedi. Bir diğer sorun da resmi kurumlar. Okullar hala kömür alıyor. Valilik, belediye, KTÜ hiçbiri doğalgaza geçmedi. Bu nasıl bir iştir” şeklinde tepki gösterdi.

TMMOB Makine Mühendisleri Odası Şube Başkanı Şaban Bülbül Trabzon’da Trabzon Belediyesi ve Valilik, KTÜ dahil neredeyse tüm kamu kurumlarının halen kömür yada fuel oil alımı yapmasının düşündürücü olduğunu kaydetti.  Bülbül, ‘Kapısının önüne kadar doğal gaz gelen kamu kurumları en kısa sürede doğal gaza geçmelidir. Trabzon Valiliği de kamu kurumlarının doğal gaza geçmesi için doğal gaz firmasıyla görüşerek gerekli baskıyı yapmalıdır. Hepsinde doğal gaz kullanımının yaygınlaştırılması lazım. Özellikle hastaneler, okullar kamu kurumları en kısa sürede doğal gazı kullanması gerekir. Bunun için gerekli çalışmanın yapılması gerekiyor. Üniversitenin doğal gazı kullanması şart. Üniversitenin kapısına kadar hat gitti, valilikte alttan döşenmeye başlandı. Bazı okulların girişine kadar hat verildi. Ama doğal gaz kullanan yok” şeklinde konuştu.

UYARIYORUZ AMA SONUÇ ALAMIYORUZ
Bülbül, “Uyarıyoruz ama şehirdeki tüm okullar yine kömür alımı yaptı. Devlet daireleri kömür ya da fuel oil aldı. Eğer biz özellikle okul, hastane ve diğer kamu  kurumlarını bu sene doğalgaza bağlasaydık şehirde hava kirliliği yaşamayacaktık. Yarından tezi yok bu şehri yönetenler harekete geçip kamu kurumlarının doğalgaz kullanımları hususunda birşeyler yapmalıdır. Tarih ve kültür olan Trabzon’umuzda artık kış aylarında tepemizde kara toz bulutları görmek istemiyoruz’ ifadelerini kullandı. Trabzon’daki doğalgaz fiyatının ucuz katılım parasının ise 800 TL olduğunu belirten Bülbül ‘Bu rakamlara rağmen kapısına gaz gelip de kullanmayan 15’binin üzerinde konut var’ dedi.

Trabzon’da hava kirliliğini ortadan kaldıracak en önemli projelerin başında gelen ve 2014 yılında tüm şehre döşenmesi gereken doğalgaz çalışmaları ile ilgili Trabzon Makine Mühendisleri Odası Başkanı Şaban Bülbül, kapısına hat gelip de doğalgaz kullanmayanlara seslenerek, “Şu anda şehrimizde neredeyse konutların yüzde 50’sine doğalgaz hattı bağlanmış durumda. Fakat bu yüzde 50’nin yarısından fazlası henüz doğalgaz kullanmayı tercih etmemiştir. Kapısına kadar gelen doğalgazı kullanmayıp havayı kirletenler hava kirliliğinden müzdarip olan insanların hakkını yemektedir. Kirli havayı soluyan insanlarımızın, kapısına kadar doğalgaz gelip de kullanmayanlar üzerinde hakları vardır’ ifadelerini kullandı.

Bülbül, “Kapısına doğal gaz gelenlerin yüzde 50’si kullanmaya başlamadı. Bu ciddi bir sorundur.  Bu hava kirliliğinin yaşanmasını istemiyorsak evlerinin önüne kadar doğal gaz gelen ev sahiplerinin doğal gazı kullanması gerekir. Hava kirliliğinin önlenmesi için en önemli faktör doğal gaz kullanımının yaygınlaşmasıdır” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler