Trabzon'da dehşet dakikalar

İslamabad-Londra seferini yapan Pakistan Hava Yolları'na ait Airbus-A321 tipi uçağın önceki akşam içindeki 180 yolcu ve mürettebatı ile Trabzon semalarında büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı. Faciadan kurtulan yolcular, dehşet dakikalarını anlattı.

Trabzon'da dehşet dakikalar

İslamabad-Londra seferini yapan Pakistan Hava Yolları'na ait Airbus-A321 tipi uçağın önceki akşam içindeki 180 yolcu ve mürettebatı ile Trabzon semalarında büyük bir tehlike atlattığı ortaya çıktı. Faciadan kurtulan yolcular, dehşet dakikalarını anlattı.

Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan İngiltere'nin başkenti Londra'ya yolcu taşıyan Pakistan Hava Yolları'na ait Airbus-A321 tipi üzerinde 'Air Blue' yazılı uçak, önceki akşam yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı'na doğru inişe geçti. Uçak, Trabzon semalarında tam 350 metre yükseklikteyken "kar patlaması" olarak adlandırılan ve bölgede çok nadir görülen bir yıldırıma maruz kaldı. Yıldırımsavar sistemi sayesinde oluşan elektrik akımından kurtulan uçak, zorlukla Trabzon Havalimanı'na inebildi. Uçak yere indiğinde teknisyenlerce yapılan kontrolde elektrik sisteminde ciddi arıza olduğu saptandı. Uçağın Pakistanlı pilotunun soğukkanlılığı sayesinde büyük bir facianın eşiğinden dönüldüğü ve hatta uçağın kent merkezine bile düşmekten kurtulduğu öğrenildi.

İngiltere'de yaşayan Pakistanlılar'dan oluşan yolcular, Trabzon Usta Park Otel'de geceyi geçirirken, 150 tanesi dün sabah saatlerinde İngiltere'den gelen bir başka uçakla Londra'ya gönderildi. Kalan 30 yolcu aynı otelde konaklamayı sürdürerek kendilerini almaya gelecek başka bir uçağı beklemeye başladı. Faciadan kurtulan ve otelde kalan Pakistanlı yolcular dehşet dakikalarını anlattılar. Havada büyük bir sarsıntı geçirdiklerini belirten Pakistanlı bir yolcu, büyük bir ışık patlaması olduğunu belirterek,"Ardından patlama ile sarsıntı yaşadık. Uçaktaki herkes korku ve panik içinde birbirine sarıldı. Kaptan pilot, herhangi bir tehlike olmadığını, Trabzon Havalimanı'na güvenli bir şekilde inmeye çalışacaklarını söyledi. Daha sonra uçak alana indi. Yaşadığımız korku bizi çok etkiledi" dedi.

Trabzon'da kendilerine çok iyi davranıldığını ifade eden Pakistanlı bir başka yolcu ise boş zamanlarında otelde dinlendiklerini ve alış veriş yaptıklarını söyledi.

Öte yandan sabah saatlerinde Pakistan'ın başkenti İslamabad'dan İngiltere'nin başkenti Londra'ya yolcu taşıyan Pakistan Hava Yolları'na ait Airbus-A321 tipi üzerinde 'Air Blue' yazılı bir başka uçağın yakıt ikmali için Trabzon Havalimanı'na indiği gözlendi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel