Trabzon'da dayakçı doktora 5 yıl hapis...

Trabzon'da hastasıyla ilgilenmediği gerekçesiyle görevli hemşireye "Sen kimsin, Ne iş yaparsın" diye aşağılayıcı laflar söyleyerek darp eden doktor hakkında kasten yaralama suçundan dava açıldı. Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 14 Haziran 2

Trabzon'da dayakçı doktora 5 yıl hapis...
Trabzon'da hastasıyla ilgilenmediği gerekçesiyle görevli hemşireye "Sen kimsin, Ne iş yaparsın" diye aşağılayıcı laflar söyleyerek darp eden doktor hakkında kasten yaralama suçundan dava açıldı.
 
Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde 14 Haziran 2013 tarihinde meydana gelen olayda Nuroloji servisinde yatan felçli hastaya gerekli ilgiyi göstermeyen hemşire F. A.'nın (40) boğazını sıkarak yüzüne yumruk vurmak suretiyle yaraladığı gerekçesiyle Uzman Doktor H. T. (60) hakkında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunmuştu. Cumhuriyet Savcısı Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinde görevli hemşire F. A.'ya bağırarak "Sen kimsin. Ne iş yaparsın" diye aşağılayıcı sözler sarf ederek yüzüne tokat attığı iddiasıyla Nuroloji servisi Doktorlarından Uzm. Dr. H. T. hakkında TCK 86/2-3-c maddeleri gereği "Kasten Yaralama" sucundan Trabzon 1. Sulh Ceza Mahkemesinde hakkında 2 ila 5 yıl arasında hapis istemiyle dava açıldı. Dava önümüzdeki günlerde görülmeye başlanacak.
 
YÜZÜME TOKAT ATTI
 
Trabzon Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesinin Nuroloji servisi sorumlusu olan hemşire F. A.'nın cumhuriyet savcılığına verdiği ifadesinde ise,"14 Haziran 2013 tarihinde saat 17.00 sıralarında Nuroloji servisine felç geçirmiş bir hasta yatırıldı. Hasta fenalaşınca doktor H. T.'ye haber verildi. Doktor bana iğne yapmamı söyledi. Bende bu iğnenin bu serviste yapılmayacağını söyledim. Doktor sinirli bir şekilde bu servise gelmek istemiyorum diye bağırmaya başladı. Nedenini bilmediğim bir şekilde hastaların yanında boğazımı sıkarak "Sen kimsin, Ne iş yaparsın" diye bağırarak boğazımı sıkmaya başlayıp yüzüme tokat attı. Tokat atan H.T.'den şikayetçiyim" dedi.
 
SUÇLAMALARI KABUL ETMİYORUM
 
Uzman Doktor H.T. , ifadesinde ise, "Hastanenin acil servisine felç geçirmiş bir hasta geldi. Hastayı Nuroloji servisine yatırdım. Az sonra hasta fenalaştı. Servis sorumlusu hemşire F.A.'ya hastaya iğne yapmasını söyledim. Bu iğnenin bu serviste yapılmasının yasak olduğunu bana söyledi. İlaç tabelasında bu ilaç yazmıyor dedi. Kendisine bağırmadım. Tokatta atmadım. Hakkımdaki suçlamaları kabul etmiyorum" dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler