Trabzon’da DAVUL sesleri

Mahalle muhtarları ve Trabzon Belediyesi Ramazan öncesi Trabzon'da Ramazan davulunun yasaklandığı yönde görüş bildirmelerine rağmen ramazan davulcuları davullarını çalmaya devam ediyorlar.Haber61.net'e ramazan davulu ile görüş ve şikayetlerini bildiren ba

Trabzon’da DAVUL sesleri

Mahalle muhtarları ve Trabzon Belediyesi Ramazan öncesi Trabzon'da Ramazan davulunun yasaklandığı yönde görüş bildirmelerine rağmen ramazan davulcuları davullarını çalmaya devam ediyorlar.

Haber61.net'e ramazan davulu ile görüş ve şikayetlerini bildiren bazı vatandaşlar “Davul yasak mı değil mi” sorusunu yönelterek, “Yetkililer Ramazan davulunun yasaklandığı yönünde bir karar almışsa bu kararın uygulanmasında da takipçi olmalılar” şeklinde görüş belirttiler.

Yaşlı, hasta ve çocuklarının gece yarısı bilinçsizce çalan davul sesinden rahatsız olduklarını belirten bazı Trabzonlu vatandaşlar “Günümüzde çalar saat var, telefon alarmı var, hepimiz oruç tutuyoruz sahura kalkmak için saatlerimizi veya telefon alarmımızı yapıyoruz  bilinçsizce çalınan davulların artık lüzumu yok, sahur yemeğimi erken yiyip işine erkenden gitmek için yatanlar var, biz ekmeğimizin peşindeyiz, bazı kesimler gibi Ramazan bizim için tatil ayı değil.  Gecenin bir saatinde kimsenin uykumuzu bölmeye hakkı yok” şeklinde görüş belirterek, Trabzon Belediyesi'nin takip edemeyeceği bir karar almasını eleştirdi.

Davul bir gelenektir devam etmeli:

Davulun bir ramazan geleneği olduğunu ve devam etmesi gerektiği yönünde görüş bildiren Trabzonlular ise “Bu kararın uygulanamayacağı belliydi, Trabzon Belediyesi bu şekilde karar alırken uygulanamayacağını bilmeliydi, sayın belediye başkanımız her zamanki taktiği ile davul istemeyenler için yasak kararı alırken Ramazan davulundan yana olanlar içinde davulculara izin veriyor. Bu yasağı uygulayamayacağını kendileri de biliyorlardı" şeklinde konuştular.

Soruyoruz: YASAK MI DEĞİL Mİ?

Haber61.net ziyaretçileri adına yetkililere soruyoruz. Ramazan davulu yasak mı, değil mi?  Yasak ise şehrin göbeğinde ramazan davulu çalanlara neden bir yaptırım uygulanamıyor, değilse Ramazan öncesi neden böyle bir karar aldınız.

İlgili haberimiz:

Trabzon'da davula izin yok

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel