Trabzon'da çevreyi kirletene ceza!

 Trabzon’da çevreyi kirleten kurum ve kuruluşlara toplam 1 milyon 645 bin TL para cezası kesildi.Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre kanunu ve bu kanun kapsamında çıkartılan yönetmelikler kapsamında tesisler, işletmeler, OSB’ler, sana

Trabzon'da çevreyi kirletene ceza!

 Trabzon’da çevreyi kirleten kurum ve kuruluşlara toplam 1 milyon 645 bin TL para cezası kesildi.

Trabzon Valiliği Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, çevre kanunu ve bu kanun kapsamında çıkartılan yönetmelikler kapsamında tesisler, işletmeler, OSB’ler, sanayi siteleri, kurum ve kuruluşlar Bakanlık tarafından onaylanan yıllık birleşik denetim, İl Müdürlüğünce hazırlanan yıllık denetim programları kapsamında düzenli olarak denetleniyor.

ALO 181, BİMER ve vatandaşların şikayetleri üzerine ani denetimlerin yapıldığı öğrenilirken, denetimlerin amacının sürdürülebilir bir çevre politikası ile su, toprak ve hava kirliliğini önleyerek yaşanabilir bir çevre oluşturmak, tesislerin çevreye uyumlu çalışmasına yardımcı olmak olmadığı bildirildi.

Trabzon’da 2013 yılının Kasım ayına kadar yapılan denetimlerde, su kirliliği ihlali 1 milyon 220 bin TL, ÇED taahhütlerine aykırılık 99 bin 363 TL, hava kirliliği ihlali 206 bin 975 TL, gürültü kirliliği ihlali 6 bin 769 TL, atıkların usulsüz bertarafına ise 112 bin 375 TL ceza uygulanırken, toplamda 1 milyon 645 bin 860 TL idari para cezasının uygulandığı öğrenildi. Kasım ayına kadar planlı ve şikayet üzerine toplam 563 denetim gerçekleştirildiği bildirildi.

Öte yandan, İl Müdürlüğü tarafından yürütülen denetimler, ALO 181 Çağrı Merkezine yapılan şikayetler başta olmak üzere mesai saati gözetmeksizin 7 gün 24 saat usulüne göre devam ettiği kaydedildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel