Trabzon'da 100 kişi artık işsiz

Trabzon'da faaliyet gösteren Hekimoğlu Şirketler Grubu'na bağlı fabrikalarda çalışan 100'ün üzerinde işçi,  ihracat bağlantılarının üçte bir oranında düştüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı.Doğu Karadeniz Bölgesi'nin örnek özel sektör işetmelerinden biri ola

Trabzon'da 100 kişi artık işsiz

Trabzon'da faaliyet gösteren Hekimoğlu Şirketler Grubu'na bağlı fabrikalarda çalışan 100'ün üzerinde işçi,  ihracat bağlantılarının üçte bir oranında düştüğü gerekçesiyle işten çıkarıldı.

Doğu Karadeniz Bölgesi'nin örnek özel sektör işetmelerinden biri olarak gösterilen ve son dönemlerdeki yatırımları ile taktir toplayan Hekimoğlu Şirketler Grubu., küresel krizin ağır etkilerine dayanamadığı gerekçesiyle 24 saat vardiya sistemini 16 saate düşürdü. Hekimoğlu Grubu Sahibi Celil Hekimoğlu, daha çok AB pazarına çalıştıklarını, ancak küresel krizden dolayı 50 milyon dolarlık bağlantılarının 35 milyon dolara düştüğünü açıkladı.

 

Hekimoğlu şöyle dedi. “Bir süre dayandık. Ancak talepler düşüyor. Talep düştüğü için üretimi düşürmek zorunda kalıyoruz. Üç vardiyayı iki vardiyaya çekiyoruz. 500 civarında işçimizi 400'e indiriyoruz. İşçilerimizin bütün yasal haklarını kendilerine ödüyoruz. Mart'ta durum değerlendirmesi yapacağız. Durumun düzelmesi, taleplerin artması, üretim artışının gerekli olması halinde ilk bu işçilerimizi alacağız”

Celil Hekimoğlu, Otomotiv Sanayi Derneği (OSD), otomobil pazarında hazirandan bu yana devam eden gerilemenin, ekimde daha keskin olduğunu belirterek, geçen ay toplam pazarda yüzde 37.3, otomobil pazarında ise yüzde 39.2 azalma yaşandığını açıkladığını anımsattı ve “Siparişlerde ciddi iptaller oldu. Eğer sadece otomotiv alanında üretim yapsaydık, çok daha fazla işçimizden ayrılmak zorunda kalacaktık” dedi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel