Kuaförlerin Başkan'dan isteği

Trabzon Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Serkan Kalkan ve dernek üyeleri Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu ziyaret etti. Berber ve kuaförlerin Pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü sürekli çalıştığını kaydeden Kalkan, mes

Kuaförlerin Başkan'dan isteği
Trabzon Berberler ve Kuaförler Derneği Başkanı Serkan Kalkan ve dernek üyeleri Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu'nu ziyaret etti. Berber ve kuaförlerin Pazar günleri de dahil olmak üzere haftanın yedi günü sürekli çalıştığını kaydeden Kalkan, meslektaşları için haftada bir gün tatil yapılması konusunda Belediye Başkanı Canalioğlu'ndan destek istedi.

İş yoğunluğu dolayısıyla kendilerine ve ailelerine yeterince zaman ayıramadıklarını dile getiren Serkan Kalkan, “Berberler ve kuaförler olarak ailelerimize işimiz nedeniyle fazla zaman ayıramıyoruz. Haftanın yedi günü çalışıyoruz ve dinlenemiyoruz. Herkesin ailesi var. Bir yerlere gidip, oturup vakit geçirmek istiyoruz ama işimiz buna engel oluyor.

Hafta bir gün dinlenmek bizim de hakkımız diye düşünüyoruz. Avrupa'da berber ve kuaförlerin bir gün dinlenme hakkı var. Yaklaşık 15 bin kişi bu meslekten geçimini sağlıyor. Bu uygulamanın burada da yapılmasını istiyoruz” diye konuştu.

Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu ise berber ve kuaförlerin çalışma şartlarının zorluğunu bildiklerini ifade ederek şöyle konuştu:

“Sizler kamuoyuna önemli bir hizmet sunuyorsunuz. Haftada bir gün tatil yapmak sizin de hakkınız. İki yıl önce böyle bir uygulamaya gittik ama kimse buna uymadı. Sonra da serbest bırakıldı. Ancak berber ve kuaförler birlikte hareket ederse bunu destekleriz. Nöbetçi berber ve kuaför uygulaması hayata geçirilebilir. Yeter ki herkes bu konuda birleşsin."

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler