Trabzon'a yeni alışveriş merkezi

Çarşı Mahallesi Bakırcılar Caddesi'ndeki tarihi Alacahan Vali Okutan'ın gayretleri sonucu kamulaştırıldı. Alacahan'ın tarihi dokusu korunarak restorasyonundan sonra Bedesten Çarşısı gibi hizmete açılması planlanıyor. UZMANLAR İNCELEDİ300 yıllık bir geçmiş

Trabzon'a yeni alışveriş merkezi

Çarşı Mahallesi Bakırcılar Caddesi'ndeki tarihi Alacahan Vali Okutan'ın gayretleri sonucu kamulaştırıldı. Alacahan'ın tarihi dokusu korunarak restorasyonundan sonra Bedesten Çarşısı gibi hizmete açılması planlanıyor.

UZMANLAR İNCELEDİ

300 yıllık bir geçmişi olan Alacahan'ın kamulaştırılmasıyla ilgili girişimler başlatan Vali Okutan'ın bu girişimi başta Bakırcılar Çarşısı esnafını memnun etti. Yıllar önce kervanların konakladığı han olarak kullanılan Alacahan atıl vaziyetteydi. Bakırcılar Çarşısı ziyaretinde esnaftan ve mahalle halkından gelen talep üzerine yaptırdığı inceleme sonrası Alacahan'ın da Bedesten Çarşısı gibi olması konusundaki öneriye sıcak bakan Vali Okutan, hanı uzmanlara inceletti, ardından kamulaştırma çalışmalarını başlattı ve bitirdi.

Kamulaştırılan Alacahan'ın tabusu da önceki gün valilik makamına teslim edildi. Kamulaştırılan Alacahan aslına uygun olarak restore edilecek ve Bedesten Çarşısı'na benzer şekilde alışveriş merkezi olacak. Mahalle sakinleri ise, Vali Okutan'a teşekkür ettiler.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel