Trabzon'a ışık saçıyor

Trabzon'da göreve başladıktan sonra önemli projelere imza atan Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın özelikle üzerinde durduğu ve hayata geçirdiği Gençlik Merkezleri, Trabzon'a ışık saçmaya devam ediyor. Vali Okutan'ın “Çocuk ve gençlerimizi sosyal, kültürel, san

Trabzon'a ışık saçıyor

Trabzon'da göreve başladıktan sonra önemli projelere imza atan Trabzon Valisi Nuri Okutan'ın özelikle üzerinde durduğu ve hayata geçirdiği Gençlik Merkezleri, Trabzon'a ışık saçmaya devam ediyor.

Vali Okutan'ın “Çocuk ve gençlerimizi sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif faaliyetler çerçevesinde serbest zamanlarının ilgi, istek ve yetenekleri doğrultusunda değerlendirmelerine fırsat vererek topluma aktif vatandaşlar olarak katılmalarını sağlayan ve gençleri zararlı alışkanlıklardan korumaya yönelik çalışmaların yapıldığı kurumlardır” diye tarif ettiği Gençlik Merkezleri'nden bugüne kadar binlerce çocuk ve genç yararlandı. Alanında uzman, deneyimli ve yeterlilik sahibi; öğretmen, antrenör ve usta öğreticiler ile bilimsel veri ve teknik imkanlar kullanılarak gelişmeye, yeniliğe açık bir eğitim ve öğretimin uygulandığı Gençlik Merkezleri'nde sosyal, kültürel ve sportif çalışmalar yapılırken, çocuklar ve gençler, yeteneklerine göre bir çok alanda kendilerini geliştirme imkanı buluyor.

Badminton, basketbol, güreş, hentbol, judo, tekvando, tenis, masa tenisi, voleybol, step-aerobik, halk oyunları, satranç, gitar, bağlama, resim, İngilizce ve bilgisayar alanlarında eğitim alan çocuklar ve gençler, kendilerini geliştirerek Trabzon'un adına yakışır, mevcut potansiyeline uygun kültürel ve sanatsal başarılara imza atıyor.

Gençlik merkezlerinde Türkiye'nin tanıyacağı yazarlar, çizerler, müzisyenler, sporcular, sanat ve bilim insanları yetiştirmeyi hedeflediklerini vurgulayan Vali Nuri Okutan, konuşmasına şöyle devam etti: “Gençlik Merkezlerimiz sayesinde çocuklarımızın sokakta kaybolup gitmesi veya yabancı yerlere kaymasının önüne geçtik. Artık çocuklarımız ve gençlerimiz enerjilerini sanata, spora ve kültürel çalışmalara yönlendiriyorlar. Bu güne kadar 4 bin'e yakın çocuk ve gencimiz ile irtibat kurduk. Haftada en az bir kez gençlerle vakit geçiriyorum. Bu merkezlerimizden Türkiye ve Trabzon için çok önemli değerlerin çıkacağına inanıyorum.”
Gençlik Merkezleri'nin 2011 Gençlik Olimpiyatları'na hazırlanan gençlere de büyük katkı sağladığını ifade eden Vali Okutan, “Gençlerimiz bu merkezler sayesinde zihinsel ve bedensel enerjilerini, birikimlerini, zihinsel ve bedensel aktivitelere dönüştürecek, bunun sonucunda da güzellikler ortaya çıkacaktır. İnanıyorum ki 2011 Gençlik Olimpiyatları'nın ruhuna uygun bir gençlikle spor karşılaşmalarını izleyeceğiz.” şeklinde konuştu.

Kültürel anlamda Gençlik Merkezleri bünyesinde kurulan kütüphane ve internet bölümleri belde sakinlerine bu doğrultuda hizmet verirken, bu hizmet kapsamında internette gençler, dersleri ve bilimsel çalışmaları ile ilgili araştırmalar yapabilmekte. Gençlik Merkezleri bünyesinde bulundurduğu psiko-sosyal merkezler ile bulunduğu beldedeki vatandaşa psikolojik danışmanlık hizmeti sunarken, aynı zamanda belde halkının ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda Gençlik Merkezleri'nde toplantı, nişan ve düğün gibi etkinliklerde yapılabilmektedir.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel