Trabzon'a havalimanı binası

Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası ticaret merkezlerinden Trabzon'daki, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne hizmet veren Trabzon Havalimanı'nın iç hat yolcu trafiğinde en fazla artış yaşanan meydanlardan bir

Trabzon'a havalimanı binası
Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, uluslararası ticaret merkezlerinden Trabzon'daki, Doğu Karadeniz Bölgesi'ne hizmet veren Trabzon Havalimanı'nın iç hat yolcu trafiğinde en fazla artış yaşanan meydanlardan biri olduğu belirtildi.

Havalimanının 2002 yılı sonunda 339 bin olan iç hat yolcu trafiğinin, 2007 sonunda yüzde 312'lik artışla bir milyon 400 bine ulaştığı kaydedilen açıklamada, bölgenin ticaret ve turizm potansiyeli göz önüne alındığında, açılışı yapılan tesisin büyük bir ihtiyacı karşılayacağı vurgulandı.

Söz konusu terminal binasının 6 bin 500 metrekarelik alana kurulduğu, 28 check-in bankosu, 4 bagaj alım konveyörü, 10 bin metrekarelik otoparkı ve 100 metrekarelik apron bariyeri bulunduğu belirtilen açıklamada, terminalin 22 Kasım Cumartesi günü Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım tarafından hizmete açılacağı bildirildi.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel