Trabzon'a bir konsolosluk daha!

Karadeniz İşadamları Derneği Üyelerinden Turgay Ömür Trabzon’da Özel bir iş merkezinde yapılan törenle Macaristan Fahri konsolos olarak atandı.Fahri Konsolos Turgay Ömür’ün sorumluluk alanları Trabzon’un yanı sıra Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu

Trabzon'a bir konsolosluk daha!

Karadeniz İşadamları Derneği Üyelerinden Turgay Ömür Trabzon’da Özel bir iş merkezinde yapılan törenle Macaristan Fahri konsolos olarak atandı.

Fahri Konsolos Turgay Ömür’ün sorumluluk alanları Trabzon’un yanı sıra Artvin, Bayburt, Giresun, Gümüşhane, Ordu ve Rize şehirleri olarak belirlendi.

Açılış kurdelesini Trabzon Vali Yardımcısı Sayın Şükrü Kara, Macaristan Büyükelçisi Sayın Ekselans Janos Hovari, Büyük Şehir Belediye Başkan yardımcısı Sayın Osman Gökhan Bali, İl Emniyet Müdürü Sayın Ertan Yavaş ile Fahri Konsolos Sayın Turgay ÖMÜR’ün birlikte kestiği törene ayrıca, İran İslam Cumhuriyeti Başkonsolosu Meşhud Nohasi, Gürcistan Başkonsolosu Paata Kalandatze, Almanya Fahri Konsolosu Dr. İhsan Alioğlu,   Macaristan Büyükelçiliği Kâtibi Sayın Viktor Matis ile çok sayıda Bakanlıklar Birim Müdürleri ile işadamları iştirak etti.

Açılış konuşması sırasında Turgay Ömür’e fahri konsolosluk beratını veren Macaristan Büyükelçisi Ekselans Janos Hovari,  Fahri konsolos Turgay Ömür’ün kamu ve özel sektördeki tecrübesiyle, her iki ülke arasındaki ticareti ve kültürel ilişkileri artırmaya katkıda bulanacağını, belirterek “Trabzon ve yöresinde ki bürokrat ve iş adamlarının Fahri Konsolosumuz Turgay Ömür’e görevinde destek olarak her iki ülke arasındaki ticari ve dostluk ilişkisinin ilerlemesine katkıda bulunmasını rica ediyorum” dedi.

Macaristan Fahri Konsolosu Turgay ÖMÜR ise, Macar ve Türk halkları arasındaki dostluğu örneklerle anlattıktan sonra, Macar ve Trabzonlu iş adamlarının özellikle Turizm, Çevre Mühendisliği ve hayvancılık alanlarında ortak iş birliğine gidilebileceğini ifade ederek Macar ile Trabzonlu iş adamlarının her iki ülke arasındaki 2 milyar dolar olan ticaret hacminin artırılması anlamında ticarete ivme kazandırmak, halklar arasındaki mevcut dostluğu geliştirmek adına bu onurlu görevi layıkıyla yapmaya çalışacağını belirtti.

Turgay Ömür Kimdir?

1960 Çarşıbaşı doğumlu Turgay ÖMÜR, ilk ve orta eğitimini Trabzon’da sırasıyla Fatih ilkokulu, Cumhuriyet Orta Okulu ve Trabzon lisesini bitirdikten sonra, üniversite eğitimini İstanbul Üniversitesi İktisat Fakültesinde 1984 yılında tamamlamıştır. 1985 yılında Maliye Bakanlığı Vergi Müfettişliğine atanan Turgay ÖMÜR, 1992 yılında devlet burslu olarak Amerikaya gönderilerek Western Michigan Üniversitesinde Ekonomi dalında yüksek lisansını tamamlamış ve 1994 yılında Ankara’daki müfettişlik görevine geri dönmüştür. 1995 yılında Başmüfettişliği atanan ÖMÜR, 1996 yılında vergi teftiş kurulu başkan yardımcılığına atanmış, 1997 yılında bu görevinden istifa ederek Trabzon’ a dönmüş ve ÖMÜR Yeminli Müşavirlik Ltd. Şti. ni kurarak yaklaşık 15 yıldır bölge ihracatçısı ve sanayicisine Yeminli Mali Müşavir olarak hizmet vermektedir. Evli ve 3 çocuk babası olan Turgay ÖMÜR iyi derecede İngilizce bilmektedir.
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Bölgesel