Trabzon Valisi Öz'den Gaziler günü mesajı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türk milletinin şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmadığını ve gönlünde daima özel bir yere koyduğunu bildirdi.Türk milletinin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içind

Trabzon Valisi Öz'den Gaziler günü mesajı

Trabzon Valisi Abdil Celil Öz, Türk milletinin şehitlerini, gazilerini ve onların ailelerini hiçbir zaman unutmadığını ve gönlünde daima özel bir yere koyduğunu bildirdi.

Türk milletinin, vatanı ve bağımsızlığı için tarih boyunca birlik ve beraberlik içinde tüm zorluklara göğüs gerdiğini, gerektiğinde canını aziz vatanı için feda etmekten çekinmediğini belirten Vali Öz, şehitlik ve gaziliğin vatan sevgisini, milli ve manevi değerlerini her şeyden üstün tutan Türk milleti için ulaşılabilecek en yüce makam olduğunu ifade etti.

Şehit ve gazilerin emsalsiz özverileriyle, millete mal olduğunu bildiren Öz, şehitlerinin ve gazilerinin kıymetini bilmeyen milletlerin geleceğinin de olmayacağını vurguladı.

Vali Öz mesajında şunları kaydetti: ''Türk milleti şehitlerini, gazilerini ve onların bizlere emaneti olan ailelerini hiçbir zaman unutmamıştır ve gönlünde daima özel bir yere koymuştur. TBMM'nin, Mustafa Kemal Atatürk'e Gazi unvanı ve mareşal rütbesini vermesi de milletimizin büyük bir fedakarlık ve feragat timsali olan şehitlerimize ve gazilerimize karşı sevgisini, takdir hislerini en güzel şekilde ifade etmektedir.

Ecdadımız gibi vatanın bölünmez bütünlüğü, halkımızın huzuru, güvenliği ve esenliği için büyük bir onurla görev yaparak gazilik mertebesine ulaşan kahramanlarımız gurur kaynağımızdır.

Devletimiz, gazilerimize en iyi imkanların sunulmasına büyük önem vermektedir. Gazilerimizin kendilerine olan güvenlerini ve inançlarını kaybetmeden hayatlarını layık oldukları şartlar altında sürdürebilmeleri için bütün kurumlarımız duyarlılıkla hareket etmektedir. Şehitlerimizin ailelerine ve gazilerimize devletin her biriminde daima sahip çıkılmakta, sorunlarının çözümü için üstün bir gayret gösterilmektedir.

Ülkemiz, şehitlerimizin ve gazilerimizin özverileri sayesinde bugünlere gelmiştir. Şehit ve gazilerimizin emanetinin aynı şuur ve kararlılıkla korunması, ülkemizin her alanda daha da güçlenmesi ve en ileri standartlara ulaşması için azimle çalışmalarımızı sürdürüyoruz.

Atatürk'e Gazi unvanı ve mareşal rütbesi verilmesinin yıl dönümü ve Gaziler Günü'nde, Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan gazilerimizi minnet ve rahmetle anıyor, tüm gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.''
 

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler