Trabzon turizmi iyi yolda

Binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle her zaman yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon, bu özellikleri sayesinde her geçen yıl turizm potansiyelini arttırıyor. İl genelinde bulunan tarihi manastırlar, kiliseler, camiler, köprüler, h

Trabzon turizmi iyi yolda

Binlerce yıllık tarihi ve doğal güzellikleriyle her zaman yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken Trabzon, bu özellikleri sayesinde her geçen yıl turizm potansiyelini arttırıyor.

İl genelinde bulunan tarihi manastırlar, kiliseler, camiler, köprüler, hanlar ve doğal güzellikler yerli ve yabancı turistlerin ziyaret alanlarını oluştururken, tesisleşmede son yıllarda yaşanan gelişmeler, turizm hareketliliğin artmasını sağlıyor.

Trabzon Valiliğinden aldığı bilgiye göre, Trabzon'a bu yılın 9 ayında 468 bin 542 yerli ve 83 bin 302'si yabancı olmak üzere toplam 551 bin 844 turist geldi.
Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise Trabzon'u 245 bin 826 yerli, 71 bin 266 yabancı olmak üzere 317 bin 92 turist ziyaret etmişti.

-EN FAZLA SÜMELA MANASTIRI ZİYARET EDİLİYOR-

Trabzon'a gelen yerli ve yabancı turistler en çok Sümela Manastırı'nı ziyaret ediyor. Sümela Manastırı'nı bu yılın 9 aylık bölümünde 158 bin 763 yerli, 17 bin 224 yabancı turist ziyaret ederken, bu rakam geçtiğimiz yılın aynı döneminde 159 bin 172 yabancı ve 15 bin 203 yabancı turist olarak gerçekleşmişti.
Yerli ve yabancı turistler, Sümela Manastırı'ndan sonra ise en çok Ayasofya Müzesi ve Trabzon Müzesi'ni gezdi.

-BU YIL 193 BİN KİŞİ UZUNGÖL'DE KONAKLADI-

Yerli yabancı turistlerin ziyaret ettiği en önemli alanlardan biri de Türkiye'nin turizm merkezlerinden olan Uzungöl.
Uzungöl'ü ziyaret eden turistlerin büyük bölümünü yerli turistler oluştururken, yetkililer turist rakamlarına yöreyi ziyaret eden günübirlik turistlerin dahil edilmediğini kaydediyor.

Uzungöl'e bu yıl özellikle Ortadoğu'dan çok sayıda turistin geldiği vurgulanırken, bu turistlerin beldede pansiyonlarda konakladığı kaydedildi.
Uzungöl'de bulunan tesislerde, bayram ve uzun süreli tatillerde doluluk oranı yüzde yüzleri bulurken, çok sayıda yerli ve yabancı turistin önceden rezervasyon yaptırdığı öğrenildi.

Uzungöl'deki tesislerde bu yılın 9 aylık bölümünde, 189 bin 958 yerli, 3 bin 938 de yabancı turist konakladı.
Bu durumun Trabzon'un turizm alanında yakaladığı ivmenin bir göstergesi olduğunu ifade eden yetkililer, bu rakamların yeni tesislerle birlikte önümüzdeki yıllarda daha da artacağını söylediler.

-ÇALKÖY MAĞARASI'NA İLGİ ARTIYOR-

Öte yandan, Trabzon'un bir başka turizm alanı olan ve son yıllarda keşfedilmeye başlanan Çalköy Mağarası'nı da bu yıl çok sayıda yerli ve yabancı turist gezdi.
Çalköy mağarasını bu yılın 9 aylık bölümünde 7 bin 896 yerli, 189 yabancı turist ziyaret ederken, yabancı turistlerin sayısının tanıtımla birlikte önümüzdeki yıldan itibaren yükseleceği bildirildi.

-EN FAZLA ALMANYA'DAN TURİST GELİYOR-

Trabzon'u ziyaret eden yabancı turistlerin büyük bölümü ise Alman turistler oluşturuyor. Almanya'dan gelen turistleri sırasıyla İngiltere, Yunanistan, Japonya, Yeni Zellanda, Avustralya, Hollanda, Fransa, İtalya, İsrail, İsviçre ve Rusya Federasyonu ile Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden gelenler takip ediyor.

HABERE YORUM KAT
Haberlere yorum yapanlar genel kuralları kabul etmiş sayılırlar. Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler